22 June 2018

Bustul lui Iuliu Maniu a fost vandalizat

Filed under: Locale |

iuliu

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a făcut apel la civismul sătmărenilor, în condiţiile în care bustul lui Iuliu Maniu, amplasat în Piaţa Libertăţii, a fost profanat de autori necunoscuţi. Edilul şef sătmărean a catalogat incidentul drept un atac la istoria poporului român. “Bustul lui Iuliu Maniu a fost distrus în mod tendenţios. Au fost sparte nişte plăci şi au fost aruncate lângă bust. Este evident că acele plăci dacă ar fi căzut din cauza gravitaţiei s-ar fi aflat pe o direcţie normală, nu la aproape un metru de bust. Consider că este un atac la adresa istoriei românilor, a partidelor politice. Nu are rost să se dea vina pe Poliţia Locală Satu Mare, pentru că lucrează cu un număr foarte mic de oameni”, a precizat Dorel Coica. Primarul municipiului Satu Mare a declarat că se va înfiinţa un post fix al Poliţiei Locale în Grădina Romei pentru a fi oprite actele de vandalism.

Ciprian Bâtea

10 Responses to Bustul lui Iuliu Maniu a fost vandalizat

 1. buna idee
  dar nu ar functiona mai bine cu camere???,sa nu-i punem pe saraci politisti de garda

  sergiu
  23 May 2013 at 09:33
  Reply

 2. Un alt monument din parc este in stare deplorabila de mai multi ani.Pe statuia lui V.Lucaciu inscrisul PRO SANCTA UNITAT OMNIUM ROMANORUM(in starea actuala) face referire la romi,deoarece literele nu se mai vad.

  Dar eu cuosc vinaoatul.Se numeste primarul Coi ca.Sunt curios ce premiu imi v-a acorda.

  pintea
  23 May 2013 at 10:01
  Reply

 3. Sa nu uitam ca nazistii FAC acte de PROVOCARA ca sa aiba motivatie sa treaca la noi actiuni fasciste,nationalist-sovine.
  Trebuie sa identificati autorul. 100% va fi un roman nazist,provocator.

  Napoleon
  23 May 2013 at 12:50
  Reply

 4. Dupa cum apare in poza,,vandalizarea"se pare ca este rezultatul calitatii proaste a lucrarii de fixare a marmurei.Acest lucru a facut ca apa sa se infiltreze, in perioada iernii,intre soclu si marmura,iar prin inghetare a fost dislocata,cativa centimetrii.De aici si pana a cadea ,prin forta atractie gravitationale,a vantului si/sau o atingere a unui copil nevinovat,nu a fost decat un pas sa ajunga dupa cum se vede.

  Dan.C
  23 May 2013 at 14:39
  Reply

  • Sunt de acord cu D-vs, dar trebuie sa ne arunce putin venin dl primar, ca sa mai avem ceva cu care sa fim ocupati, in timp ce el cine stie ce mai coace, probabil, din greu, pentru noi, satmarenii………oricum , nu se poate sta niciodata pe vreo bancuta din zona aceea , care miroase mereu a urina si alte dejectii ale civilizatilor care isi fac veacul acolo, zi si noapte, adica toata lumea colorata despre care vorbea aici un alt domn.Dar, asta e, daca nu le poti da ceva bun oamenilor, le dai circ……..poate nu se mai sesizeaza incompetenta.

   RUS DOCHIA
   24 May 2013 at 02:37
   Reply

 5. Punct fix al politiei locale este si in parcul central si cu toate acestea nu poti respira in centru de curve, hoti de buzunare, cersetori etc. Sunt de o incompetenta pe care primarul nu ar trebui sa o mai tolereze si sa ia masuri drastice de restructuarare a acestei institutii care nu se mai bucura de mult de aprecierea cetatenilor.

  pop
  23 May 2013 at 15:38
  Reply

 6. Comentariul meu nu a fost pe placul celor de la G.N.V.fiindca a fost sters.Critica la adresa primarului nu este pe placul vostru.De fapt asa este si ziarul,televiziunea v-oastra;de doi bani.

  pintea
  23 May 2013 at 17:35
  Reply

 7. Mult stimate Domnule Primar,
  Ca cetățeran al orașului, va rog sa aplicați în administrația locală principiile care v-au permis sa vă faceți un adevărat ”imperiu” sanitar, de care beneficiez personal și sunt mulțumit. Este motivul pentru care eu – și mulți alții – v-au ales ca primar! Nu sunt buni paznicii? Dați-i afară!!

  Ion Satmareanu
  23 May 2013 at 18:34
  Reply

 8. Omul care face "trimitere " in orice situatie banala la "atac la adresa marelui popor roman" NU este demn de functia publica in nici un catun don EU.
  Acele placi au picat din cauza lucrarilor de proasta calitate

  Napoleon
  23 May 2013 at 19:34
  Reply

 9. Bustul lui Iuliu Maniu a fost vandalizat | Gazeta de Nord Vest

  stylo mont blanc dis
  24 May 2013 at 20:31
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *