More

    Crin Antonescu: Vrem maximă transparenţă şi consens la revizuirea Constituţiei

    Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat că în procesul parlamentar de revizuire sunt urmărite maxima transparenţă şi consens posibil asupra deciziilor, care să nu fie luate în spatele uşilor închise, precizând însă că accesul presei la lucrări nu e obligatoriu. Antonescu a susţinut că în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei sunt avute în vedere două principii în baza cărora să se desfăşoare acest proces, respectiv transparenţa şi consensul maxim.
    El a susţinut că după ce tema revizuirii Constituţiei “a căpătat un loc concret pe agenda publică, din multe locuri s-au auzit din nou ţevile de tun, gurile de foc ale propagandei”. “Nu există niciun temei pentru a acuza de lipsă de transparenţă tot acest proces, nu există niciun motiv pentru a fi agitat spectrul sau spaima unei Constituţii revizuite în spatele uşilor închise”, a afirmat Antonescu.
    Preşedintele Comisiei de revizuire a susţinut că va “garanta” aceeaşi transparenţă ca şi în cazul activităţilor Forumului constituţional. “Din punct de vedere al partidelor, al forţelor politice, nu e întâmplător că deja foarte multe puncte de vedere s-au făcut cunoscute, cele mai importante opţiuni au fost aruncate în dezbatere. Nimeni nu le ţine secrete, nimeni nu doreşte să găsească soluţii pentru revizuirea Constituţiei în spatele uşilor închise, pe sub masă, sau înţelegeri de culise. Cred că înţelegem toţi că revizuirea Constituţiei nu este un act legislativ şi politic banal sau uzual”, a mai spus Antonescu. Liderul PNL a mai declarat că procesul de revizuire excede intereselor directe ale formaţiunilor aflate în acest moment la putere.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE