26 April 2018

Cum comentaţi amploarea contrabandei cu ţigări în judeţul Satu Mare?

Filed under: Sondaj |

Florin Precup, 29 de ani, agent de asigurări: “Până când Ucraina nu va intra în Uniunea Europeană va exista tot timpul contrabandă cu ţigări. Întrucât în ţara vecină sunt mult mai ieftine decât la noi, e logic că tot timpul vor exista indivizi dispuşi să se îmbogăţească pe seama contrabandei. E la mintea cocoşului.”
Dorina Nadăş, 35 de ani, secretară: “Contrabanda a scăpat complet de sub control. Nu mai poţi intra în pieţe fără să fii abordat de contrabandişti. Ţigările se vând ca pâinea caldă şi la vedere. E clar că instituţiile statului nu reuşesc să mai facă faţă fenomenului.”
Herman Istvan, 45 de ani, patron: “Contrabandiştii nu se mai tem de nimeni. Având bani la greu, şi-au cumpărat protecţia vameşilor, poliţiştilor de frontieră, a poliţiştilor şi a jandarmilor. Din cauza asta nu li se întâmplă nimic. Fac o grămadă de bani pe spinarea noastră. Însă se vede că băieţii ştiu şi tabla împărţirii, nu numai pe cea a adunării.”
Aurel Chindriş, 40 de ani, jurist: “Toată lumea câştigă din contrabanda asta la drumul mare, mai puţin statul. Traficanţii câştigă zeci sau chiar sute de mii de euro, sătmărenii se bucură că îşi pot cumpăra ţigări mai ieftine, dar în vistieria statului nu intră niciun leu. Consider că înăsprirea pedepselor i-ar putea pune pe contrabandişti cu botul pe labe.”
Ioana Şipoş, 52 de ani, casnică: “Totul porneşte de la vameşi şi de la poliţiştii de frontieră. Dacă aceştia şi-ar face treaba cum scrie la carte, contrabandiştii n-ar mai putea aduce ţigările în ţară. Din păcate, foarte mulţi dintre aceştia acceptă să fie mituiţi de contrabandişti. Când va fi eliminată corupţia, nu vom mai avea astfel de probleme.”
Marcel Sava, 41 de ani, şofer profesionist: “Cum să nu fie contrabanda în floare, când cei mai mari corupţi sunt şefii de la Frontieră. Ani întregi aţi scris de ei, dar nu li s-a întâmplat nimic întrucât au dus saci de bani chestorilor din MAI. Să sperăm că presiunea aderării la Schengen va determina autorităţile abilitate să le vină de hac.”
Cătălin Pop, 22 de ani, student: “Dacă statul n-ar pune asemenea accize enorme, sătmărenii săraci n-ar mai cumpăra ţigări ucrainene. Însă sărăcia îi obligă să fumeze prostiile alea de ţigări, care nici nu ştiu dacă au tutun în ele. Iar contrabandiştii îşi umflă buzunarele cu bani de pe urma acestui fenomen.”
Simona Ianchiş, 34 de ani, vânzătoare: “În traficul cu ţigări ucrainene se învârt o grămadă de bani. O parte dintre ei ajung la şefi din Vamă, Gardă, Poliţie de frontieră şi Poliţie. Numai aşa se explică faptul că ţigările de contrabandă pot fi cumpărate la tot pasul. Aşa ceva nu este normal.”

5 Responses to Cum comentaţi amploarea contrabandei cu ţigări în judeţul Satu Mare?

 1. cat timp nu se va face o rocada totala la HALMEU tot asa va merga contrabanda cu mare scces

  APOSTOLU GHEORGHE
  27 mai 2013 at 07:55
  Răspunde

 2. Daca ne-am lasa toti de fumat.Esimplu.nu??

  ionica
  27 mai 2013 at 13:33
  Răspunde

 3. pai daca cel mai chestor din satu mare impreuna cu al sau cumnat,popa in …..biserica,sunt creierii afacerilor cu tigari ucrainiene din judet,ce mai puneti intrebari stupide?care militian risca sa ramana pe drumuri ?

  ioan
  29 mai 2013 at 20:31
  Răspunde

 4. pai daca popa a ajuns saaaf din simplu ajent care habar nu are de meserie ce mai vrei IOANE

  HANOVRA
  30 mai 2013 at 12:07
  Răspunde

 5. acuma incearca din rasputeri sa arate ca au prins si ei o mica captura de tigari sa-si arate cum isi fac treaba dar oare tunurile mari pe unde trec ? cu a cui grija ? pe ce ruta ? este oare vorba ce scrie cineva intr-o interpelare ?

  patitu
  30 mai 2013 at 12:39
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *