Cum comentați proiectul de majorare a ajutorului social?

Filed under: Sondaj |

Sergiu Molnar, 37 de ani, inginer: ”Nu știu ce să spun despre faptul că Guvernul vrea să majoreze ajutorul social, însă sunt foarte multe persoane care nu merită să primească deloc acest ajutor.”
Vasile Miron, 38 de ani, șofer: ”Sunt de acord ca guvernanții să mărească ajutorul social. Dar numai persoanelor care demonstrează că au venituri foarte mici și care abia trăiesc de pe o zi pe alta. Și sper că nu și persoanelor care își construiesc palate și spun că locuiesc la limita sărăciei.”
Istvan Nagy, 22 de ani, student: ”Mi se pare o idee foarte bună, mă refer la cea privind creșterea ajutorului social. Numai că mă tem ca respectivele persoane să nu se culce pe-o ureche și să aștepte bani de la stat, în loc să-și caute un loc de muncă.”
Viorel Coman, 42 de ani, șomer: ”Mie nu îmi convine deloc faptul că Guvernul intenționează să majoreze ajutorul social întrucât beneficiarii de ajutor social nu vor mai lucra deloc și vor aștepta să vină banii. Iar atunci ar fi firesc ca și ajutorul de șomaj să crească pentru a-i sprijini pe șomeri să se reintegreze în câmpul muncii.”
Adrian Indrea, 21 de ani, student: ”Hai să fim serioși! Vom ajunge să încurajăm lenea, vom ajunge să plătim niște persoane să paraziteze pe spatele bietului muncitor, care se spetește toată ziua muncind.”
Oana Petrișor, 42 de ani, infirmieră: ”Sper ca această intenție să fie doar o glumă proastă. Cum să se mărească aceste ajutoare sociale?! Să facă bine și să pună mâna pe lopată și pe sapă, să nu mai stea cu mâna întinsă.”
Marcel Mitea, 41 de ani, șofer: ”Este clar o măsură socială, iar PSD își respectă din plin statutul social-democrat. Trebuie și măsuri de protecție socială, nu toți oamenii au posibilitatea de a munci, de a-și câștiga singuri existența.”
Paula Turău, 51 de ani, contabilă: ”Va fi o măsură care va genera multă cheltuială, o risipă mare de fonduri. În mod clar se va echilibra bugetul prin majorarea unor taxe, astfel că banii pentru asistați vor veni din buzunarele altor oameni.”

One Response to Cum comentați proiectul de majorare a ajutorului social?

  1. mi se pare normal sa se majoreze deoarece si oamenii aia muncesc cu ora la fel ca si persoanele ziliere

    marius
    29/05/2013 at 19:00
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *