More

    Expo Fabricat în Satu Mare își deschide a patra oară porțile

    fabricat
    Cea de-a IV-a ediție a Expoziției Fabricat în Satu Mare se va desfășura în week-end în municipiul Satu Mare. Evenimentul este organizat în hala Pieței Rex de Asociația Economică Germano- Română pentru Regiunea de Nord- Vest, Asociația Camera Meșteșugarilor, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei municipiului Satu Mare. În paralel, la Satu Mare va avea loc cea de-a XII-a ediție a Zilelor Culturale Germane.

    Peste 70 de expozanți

    Programul manifestărilor a fost prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Asociației Economice Germano- Română pentru Regiunea de Nord- Vest, Dan Brumboiu, președintele Asociației Camerei Meșteșugarilor, Iosif Holczli, directorul Pieței Rex, Zoltan Obiș, și consilierul președintelui Consiliului Județean, Ciprian Fabian.

    Potrivit președintelui Brumboiu, Expo Fabricat în Satu Mare va debuta vineri, de la ora 10.00, cu o paradă a mașinilor oldtimer. Cele 14 mașini vor porni din Piața Rex, vor ajunge în Centrul Vechi, vor staționa timp de 15 minute în fața Catedralei Romano- Catolice, după care vor reveni în Piața Rex. Deschiderea oficială a expoziției din hala Pieței Rex va avea loc la ora 11.00, fiind urmată de un fashion show. În fiecare zi, de vineri până duminică, va fi organizată câte o masă rotundă, având temele: ”România- realități și perspective economice”, ”Managementul schimbării” și ”Învățământul în sistem dual”, a arătat Dan Brumboiu.

    Expoziția, în cadrul căreia vor avea standuri peste 70 de firme sătmărene, majoritatea cu capital german și din industria automotive, dar și meșteșugari sătmăreni, va putea fi vizitată vineri între orele 13.00- 20.00, iar sâmbătă și duminică între orele 10.00- 20.00.

    Promovarea culturii germane

    Președintele Iosif Holczli a declarat că organizatorii doresc să promoveze cu această ocazie și tradițiile și cultura șvabilor sătmăreni. Din acest motiv, în paralel cu Expo Fabricat în Satu Mare, Forumul Democrat German va organizat a XII-a ediție a Zilele Culturale Germane, sub deviza “Satu Mare trăieşte – manifestarea unei culturi“. Deschiderea festivă va avea loc vineri, de la ora 17.30, la Filarmonica „Dinu Lipatti. Apoi va avea loc un concurs de coruri organizat de Liceul German, urmat de un recital de poezii. Jurnalista televiziunii publice române Christel Ungar Ţopescu va recita din poeziile sale, după care se va deschide expoziţia de fotografii „Şvabii Sătmăreni”. Sâmbătă, copiii şi tinerii sunt aşteptaţi de Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni “Gemeinsam” la Casa Şvabilor, la diferitele workshop-uri şi jocuri distractive. De la ora 10.00 membrii asociaţiei “Gutenberg” vor organiza un fotohunting. Alte workshop-uri, de la dans până la percuţie şi mişcare, se vor desfăşura pe tot parcursul zilei de sâmbătă la Piaţa Rex. Tot sâmbătă de la ora 18.00 programul cultural va continua la Filarmonică, cu participarea unor cunoscute grupuri de muzică şi dansuri germane. A treia zi a evenimentului, duminică, va debuta la ora 9.30 cu un recital susţinut de fanfara din Foieni în curtea bisericii Calvaria, după care se va participa la sfânta liturghie. De la ora 11.30, la Casa Şvabilor va fi organizată reuniunea „Cafeaua de duminică”.

    Expoziție auto la Piața Rex

    Directorul Pieței Rex, Zoltan Obiș, a declarat că toți cei 3.000 de metri pătrați ai halei vor fi puși la dispoziția organizatorilor. Acesta a mai adăugat că în parcarea pieței va fi organizată o expoziție auto, în cadrul căreia vor fi expuse circa 40 de autoturisme, 15 dealeri auto confirmându-și participarea până în cursul zilei de ieri.
    Consilierul Ciprian Fabian a declarat că instituția pe care o reprezintă, respectiv Consiliul Județean Satu Mare, este partener al acestui eveniment care promovează imaginea județului nostru în mediul de afaceri.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE