Final trist de sezon

Filed under: Sport |

handbal1

Handbaliștii de la CSM Satu Mare au pierdut ieri ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon de Divizia A. Elevii lui Nicolae Istrate s-au văzut depășiți clar de HCM Făgăraș, scor 31-35, după un meci în care oaspeții au condus ostilitățile din primul pînă în ultimul minut…
Desfășurată într-un anonimat total, în sală fiind prezenți doar 20-30 de spectatori cu tot cu forțele de ordine, partida a început catastrofal pentru gazde.
Cu Frățilă în prim-plan oaspeții s-au distanțat rapid la 5-1 iar după 11 minute diferența a ajuns la 8-3! Abia după minutul 15 ai noștri își dau seama că mai au cîteva zile pînă la vacanță și încep să și ”muncească” ceva. Cu Cioroiu inspirat CSM-ul se apropie la un gol și la vestiare se intră cu un minim avantaj pentru Făgăraș, 15-14.
Doar că după pauză elevii lui Istrate , extrem de visători în apărare, încasează gol după gol iar în atac îl iau efectiv la țintă pe portarul oaspeților.
Încet se reface diferența de 4-5 goluri în favoarea Făgărașului. Mai mult , în minutul 45 tabela arăta…20-26.Pogyină apără o aruncare de la 7m la 26-29 în minutul 51 dar pe faza de atac n-a fost fructificat momentul bun iar pînă la final oaspeții reușesc să țină la distanță echipa noastră. Victorie meritată pentru HCM Făgăraș și din păcate final trist de sezon pentru handbaliștii de la CSM.
Antrenorul Nicolae Istrate s-a arătat extrem de dezamăgit de evoluția unora dintre elevii săi, acesta arătînd cu degetul spre jucătorii împrumutați și care își încheie în această lună angajamentul cu CSM.
„A fost un meci greu, Făgărașul e o echipă extrem de experimentată, sunt vechi în Divizie, au un jucător experimentat, este vorba de numărul 9, Frățilă, care a jucat 5 ani la Odorhei. Una peste alta, nu a fost un meci chiar rău, am ratat mult, am avut ocazii clare cu portarul, doi 7m ratați. În a doua repriză parcă băieții au intrat în vacanță și nu au dat randamentul la care mă așteptam. Sunt câțiva jucători care sunt la sfârșit de contract, poate că și asta a fost o problemă, nu au avut motivație să facă un joc bun. Au rămas câțiva care sunt ai noștri, acum să vedem ce vom putea face în continuare”, a declarat tehnicianul Nicolae Istrate.
Înfrîngerea n-a fost singura surpriză neplăcută a zilei pentru antrenorul Nicolae Istrate. Acesta a fost anunțat în dimineața meciului de președintele clubului , Valeriu Neagu că nu sînt bani în cont și că pentru a nu rămâne cu datorii la arbitri, antrenorul e rugat să plătească baremurile oficialilor urmînd ca pe viitor să-și recupereze bani…
Ultimul meci pe care CSM Satu Mare îl va disputa în actuala ediție de campionat va avea loc sîmbătă la Pitești cu HCM.
Pentru CSM Satu Mare au evoluat: Cioroiu 12 int. – 1 x7m , Pogyină 1x7m , Ciaca 2 , Chira 4-1x7m , Mateș 4 , Jurj 4 , Morar 12-5x7m , Oșvat 2 , Albu 1 , Tătar 2 , Rogoz, Varga.

Darius Matei

One Response to Final trist de sezon

  1. marele antrenor istrate e penibil, da vina jucatori, dar alcatuirea echipei cine a facut-o? tot jucatorii? de ce l-a tinut pe jurj in teren daca a vazut ca nu da randament? a dat 4 goluri din 15 aruncari si nu e singurul exemplu. l-a tinut pe muresan in tribuna pe motiv ca I-a expirat contractual de imprumt, dar el are contract pana in iulie, de ce a bagat pe extrema dreapta un jucator dreptaci care este a treia rezerva pe extrema stanga, in conditiile in care avea pe banca 2 extreme drepte plus alt stangaci? de ce nu l-a inlocuit pe mates cand a vazut ca isi da duhul de neputinta, avea pivot pe banca si exemplele pot continua. acest asa zis antrenor ar trebui sa invete cu ce se mananca handbalul, iar daca nu e in stare de asta, atunci sa aiba bunul simt sa isi asume responsabilitatea pentru infrangeri, nu sa se spele pe maini dand vina doar pe jucatori.

    bogdan
    23/05/2013 at 15:47
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *