23 April 2018

Gigi Becali i-a cerut avocatului să înceapă demersuri la Preşedinţie pentru graţiere

Filed under: Politic |

becali

Avocatul Bogdan Vlad a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că Gigi Becali i-a cerut să introducă la Preşedinţie un memoriu de graţiere, precizând că documentul, care va fi bazat pe argumente predominant personale, va fi depus săptămâna viitoare. Avocatul a precizat că a avut o discuţie cu Gigi Becali după ce acesta a fost încarcerat, iar în urma celor stabilite cu clientul lui, va redacta un memoriu de graţiere, pe care îl va trimite Preşedinţiei.

Bogdan Vlad a mai spus că în document nu vor fi invocate articole de lege privind graţierea, ci acesta va conţine predominant argumente de natură personală. Avocatul a precizat că în cererea de graţiere vor fi invocate aspecte ce ţin de viaţa de familie a lui Gigi Becali sau de viaţa profesională a acestuia. Avocatul a menţionat că documentul va fi depus la Preşedinţie fie la sfârşitul acestei săptămâni, fie la începutul săptămânii viitoare, precizând că graţierea este un atribut aflat la latitudinea şefului statului.
Gigi Becali a declarat luni, după anunţul privind condamnarea sa la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, că nu exclude varianta de a cere preşedintelui Traian Băsescu graţierea sa, menţionând că se simte trădat de statul român şi că va utiliza toate mijloacele legale împotriva sentinţei. Întrebat dacă se pune astfel la dispoziţia lui Traian Băsescu, deşi anterior era împotriva şefului statului, Becali a spus: “Dar de ce să nu? Şi care e treaba? Ce, mi-e ruşine? Mi-e ruşine să cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act creştinesc, ţi-e ruşine să-l ceri? Sau ce, dacă-l face, un act creştinesc, îi e ruşine?”.
Potrivit Legii 546/2002, graţierea este o măsură de clemenţă care constă în înlăturarea, total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară. Graţierea poate fi acordată individual, prin decret, de către şeful statului, sau colectiv de către Parlament, prin lege organică. Graţierea individuală se poate acorda doar după rămânerea definitivă a hotărârii, la cerere sau din oficiu.
Deputatul Gigi Becali, finanţator al echipei Steaua, a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioana Babiuc, instanţa a dispus menţinerea achitării decise de cei trei judecători ai instanţei de fond.

2 Responses to Gigi Becali i-a cerut avocatului să înceapă demersuri la Preşedinţie pentru graţiere

 1. asa se fabrica legile in romania

  guru
  22 mai 2013 at 11:14
  Răspunde

 2. 广州加和城是加和实业集团2014年斥巨资打造的重点项目,立志成为广州流花商圈专业市场转型升级的示范项目。加和城总面积达32000平方米,拥有多台超大型LED屏幕、15米挑高内衣走秀T台和20000平方米专用停车场。广州加和城以全新定位、全新功能和全新商业模式,独创内衣行业4S运营模式,并率先引进了“先行赔付”模式,建立广州首家“五星级信用商城”,目标打造“中国时尚内衣创领总部”,携手流花站前路五大内衣商城,共建中国内衣第一商圈。内衣批发

  内衣批发
  26 septembrie 2014 at 10:36
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *