More

    Mariana Câmpeanu: Nu ştiam de şpaga luată de subordonaţi

    mariana-campeanu1

    DNA susţine că ministrul Mariana Câmpeanu ştia de şpaga luată de subordonaţi. DNA are intereceptări ale convorbirilor angajaţilor Ministerului Muncii. Conform rechizitoriului procurorilor DNA, publicat de rnews.ro, Paula Mănuceanu, consilierul ministrului Muncii, a trimis pe mail răspunsurile pentru variantele I şi II, iar cel care trebuia să ocupe postul scos la concurs, Ferchedău Paul Cristian, nu a învăţat răspunsurile, ci le-a copiat în telefonul mobil. Ulterior, susţin procurorii DNA, candidatul Ferchedău a fost chemat la Ministerul Muncii, în cabinetul ministrului, la biroul Paulei Mănuceanu, în prezenţa căreia şi-a refăcut lucrarea de examen la proba scrisă.

    Conform rechizitoriului, Paul Cristian Ferchedău a recunoscut în faţa anchetatorilor că a fraudat examenul şi a arătat mailurile primite de la minister. Singurul lucru pe care l-a omis să-l spună a fost suma pe care ar fi plătit-o pentru aceste servicii. În momentul în care a primit citaţie, mama sa, Cristiana Bigan, inculpată şi ea în dosar, a sunat-o pe Paula Mănuceanu la minister să-i spună de audierea la DNA.

    Reacţia ministrului Muncii: “În legătura cu ştirea difuzată de mai multe posturi de televiziune pe baza unor fragmente de interceptări telefonice ale fostelor consiliere ale ministrului muncii, facem următoarele precizări: 1. Ministrul Mariana Câmpeanu nu a avut cunoştinţă de circumstanţele în care a avut loc concursul asupra căruia planează suspiciunile pentru care cele două foste consiliere au fost cercetate de DNA și sunt trimise în justiţie. 2. Fragmentele de discuţii telefonice redate în media sunt editate astfel încât să conducă la ideea falsă că ministrul ar fi ştiut de concurs. De altfel, este semnificativ faptul că doamna Câmpeanu nu a fost niciodată nici întrebată nici solicitată de procurorii DNA să dea vreo declaraţie la această instituţie pe toată durata cercetării. 3. Aşa cum a afirmat în repetate rânduri, ministrul Mariana Câmpeanu se delimitează cu toată puterea de presupusele acuzaţii de corupţie şi îşi reafirmă încrederea că justiţia îşi va face datoria până la capăt în acest caz. Precizăm la rândul nostru, aşa cum a făcut si DNA în comunicatele sale, că trimiterea în judecată a celor două consiliere este o situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăţie”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE