More

    Masă de altar şi iconostas sfinţite la Cămârzana

    cam

    PS Vasile Bizău, episcopul Eparhiei Greco-Catolice a Maramureşului, a sfinţit ieri masa de altar şi iconostasul bisericii greco-catolice din Cămârzana. Alături de PS Vasile Bizău, la slujba au participat şi circa 20 de preoţi printre care protopopul greco-catolic de Oaş, Iacob Feier, şi preotul paroh din Cămârzana, Ovidiu Brânduşe, precum şi circa 300 de credincioşi.

    În prima parte a slujbei de sfinţire, protopopul Iacob Feier a dat citire hrisovului de sfinţire a mesei de altar şi a iconostasului, după care PS Vasile Bizău l-a introdus în masa de altar, apoi a oficiat întreaga rânduire de sfinţire. A urmat apoi sfinţirea icoanelor de pe iconostasul bisericii. Credincioşii veniţi din toate localităţile învecinate, atât greco-catolici cât şi ortodocşi, au urmărit cu atenţie această slujbă, mulţi dintre ei, mai ales cei mai tineri, fiind martori pentru prima dată la un astfel de eveniment. Slujba de sfinţire a fost urmată de o Liturghie Arhierească, urmărită cu pioşenie de credincioşii prezenţi.
    La finalul slujbei, preotul paroh le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat la organizarea acestui eveniment. “A fost un moment deosebit pentru credincioşii greco-catolici din Cămârzana şi ne bucurăm că acum avem o masă de altar şi un iconostas sfinţite, astfel ca slujbele să se poată desfăşura după rânduială. Ne bucurăm că la slujbă au participat şi credincioşi din alte localităţi şi de alte religii, nu numai greco-catolici din Cămârzana. De asemenea, episcopul Vasile Bizău a precizat că trebuiau sfinţite atât masa de altar, cât şi iconostasul bisericii pentru buna rânduire a slujbelor bisericeşti. “Biserica a fost sfinţită, însă la data respectivă nu a avut o masă de altar şi un iconostas. După sfinţirea acestora, slujbele pot fi oficiate după rânduiala bisericii”, a spus PS Vasile Bizău.
    Chiar dacă biserica a fost finalizată şi sfinţită în anul 2002, aceasta nu a avut o masă de altar şi un iconostas sfinţite până ieri. Atât iconostasul cât şi masa de altar ale bisericii greco-catolice din Camârzana au fost făcute din donaţiile credincioşilor.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE