More

    O nouă biserică la Negreşti Oaș

    biserica

    PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, a pus sâmbătă piatra de temelie a noii biserici care va fi construită în oraşul Negreşti Oaş. Noul lăcaş de cult va fi construit pe strada Luna, în Parohia nr. 3 Negreşti Oaş, va avea hramul “Cuvioasa Parascheva şi Sfinţii Români” şi va fi păstorită de preotul Marcel Malanca. După punerea pietrei de temelie şi sfinţirea locului în care va fi construită noua biserică, PS Iustin Sigheteanu a oficiat o Liturghie Arhierească la schitul “Sfântul Arhidiacon Ştefan” de la Luna Şes.
    La slujba dedicată punerii pietrei de temelie a noului lăcaş de cult din Negreşti Oaş, oficiată de PS Iustin Sigheteanu, protopopul ortodox de Oaş, Mihai Feher, preotul paroh Marcel Malanca şi de alţi preoţi din zonă, au participat prefectul Eugeniu Avram, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, o parte dintre femeile social-democrate care au fost prezente vineri seara la un simpozion dedicat familiei, consilieri locali, precum şi circa o sută de credincioşi.
    După ce a pus piatra de temelie şi a sfinţit locul în care va fi construit noul lăcaş de cult, PS Iustin Sigheteanu a mulţumit atât credincioşilor, cât şi autorităţilor locale şi judeţene pentru ajutorul acordat. “Îi felicităm pe părintele Marcel, pe credincioşii de aici, precum şi autorităţile locale, primarul Aurelia Fedorca, pentru modul în care s-au implicat, şi nădăjduim că, având ajutorul lui Dumnezeu, în scurt timp va fi aici o frumoasă biserică cu demisol, care va servi şi drept sală socială, ajutând în acest fel şi pe cei care au nevoie de ajutorul nostru”, a spus episcopul în cuvântul său.
    După slujba punerii pietrei de temelie şi sfinţirea locului unde va fi construită noua biserică, PS Iustin Sigheteanu a oficiat o Liturghie Arhierească la schitul “Sfântul Arhidiacon Ştefan” de la Luna Şes, la care au participat circa 200 de credincioşi. La această slujbă, în afară de Eugeniu Avram şi Aurelia Fedorca, au mai participat deputatul USL Ovidiu Silaghi, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, city-managerul municipiului Satu Mare, Dan Băbuţ, directorul ADI Luna Şes, Nicolae Bura, alţi invitaţi.
    Noul lăcaş de cult care va fi construit la Negreşti Oaş va fi o bisericuţă de lemn din zona Oaşului. Punerea pietrei de temelie şi sfinţirea locului unde va fi construită biserica reprezintă momentul special ce marchează începutul lucrărilor pentru noul lăcaş de cult.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE