More

    Poliţia Locală Zalău, cu ochii pe infractori

    politia-zalau

     

    Locuitorii municipiului Zalău care vor fi depistaţi că aruncă gunoiul menajer în coşurile stradale vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 700 de lei. Până în 20 iunie a.c., la nivelul Poliţiei Locale se desfăşoară o amplă acţiune de identificare şi sancţionare a persoanelor care nu respectă prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 170/2007 privind depozitarea corectă şi estetică a ambalajelor sau resturilor alimentare.

    Întrucât amenzile pentru săvârşirea unor astfel de contravenţii sunt foarte mari, între 300 şi 700 lei, poliţiştii locali atrag atenţia cetăţenilor municipiului Zalău să nu depoziteze pungile cu gunoi menajer în coşurile stradale, acestea nefiind destinate acestui scop. Pe de altă parte, un număr de 5 agenţi ai Poliţiei Locale care fac parte din Brigada Rutieră vor fi prezenţi pe străzile din Zalău, alături de poliţiştii de la Serviciul Circulaţie, pentru a face ordine în trafic. Potrivit unui protocol încheiat între cele două părţi, poliţiştii din Brigada Rutieră vor acţiona pentru ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar, pentru dirijarea traficului rutier, pentru asigurarea eficientă a intervenţiilor la numărul 112, precum şi pentru asigurarea măsurilor de ordine şi de fluidizarea ori restricţionarea traficului rutier cu ocazia unor evenimente cultural artistice, politice, religioase sau sportive.

    De asemenea, dacă se constată abateri de la regulile de circulaţie, poliţiştii locali vor aplica şi sancţiuni. Trebuie menţionat faptul că Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Locale Zalău a fost înfiinţată la 1 februarie 2013, având în componenţă cinci lucrători care au urmat un curs de formare profesională de 3 luni, în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, la Şcoala de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE