More

    Se ridică bariera teatrală la Satu Mare

    afis-fara-bariere-2013

    La Satu Mare va debuta azi cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional Multicultural “Fără Bariere”, eveniment organizat de Teatrul de Nord Satu Mare în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare. În cadrul festivalului organizatorii propun 29 de reprezentaţii, care reprezintă o paletă bogată de tipuri de spectacole – de la one-man-show-ul de studio la marea montare scenică, de la spectacolul în aer liber la film, cu un spectru larg de autori dramatici – de la Boccaccio la Caragiale, de la Moliere la Mimi Brănescu.

    La acestea se adaugă o panoplie reprezentativă a ideilor regizorale – de la Bocsárdi la Silviu Purcărete, de la Dabija la Sorin Militaru şi Keresztes Attila, dar şi mulţi, mari şi talentaţi actori de la teatrele din Bucureşti, Debrecen, Târgu Mureş, Beregovo (Ucraina), Sibiu, Nyíregyháza (Ungaria), Petroşani, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc şi Piatra Neamţ. Această ediţie de “Fără Bariere” va fi dedicată preponderent comediei şi asta pentru că “dacă râzi cu lacrimi îţi vor rămâne mai puţine lacrimi de plâns”.

    Astfel, în cursul zilei de azi, începând cu ora 18.00, va avea loc deschiderea oficială a festivalului, după care, de la ora 18.30, în Sala Mare, trupa Become din Sibiu va prezenta piesa “Insomniacii” de Mimi Brănescu, iar de la ora 20.30, la Sala Studio, cei de la trupa Harag Gyorgyi vor prezenta spectacolul “Liselotte şi luna mai”, de Pozsgai Zsolt, în regia lui Csiki Zsolt.

    Abonamentele pentru toate spectacolele sunt de 250 lei, iar pentru 10 spectacole, la alegere – 125 lei. Preţurile biletelor sunt următoarele: spectacolele la Sala Mare – 20 lei, spectacolele la Sala Studio, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la Muzeul de Artă -15 lei, în timp ce la spectacolele care au loc la Clubul Music`at – 10 lei. Pentru spectacolele “C.F.R. – Cometa, copilul şi căţelul”, de la Teatrul Odeon Bucureşti, şi “Scapinul vicleanul”, de la Teatrul Csokonai, Debrecen, biletul va costa 25 lei, în timp ce spectacolele din Piaţa 25 Octombrie, strada Horea şi Club Poesis vor avea intrarea liberă.

    Pavel Prodaniuc

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE