19 June 2018

Senatorul Marian acţionează ca un huligan

Filed under: Anchete&Reportaje,Top News |

valer---cipri

După cum au prevăzut în cadrul emisiunii “Ora Adevărului”, din data de 10 mai 2013, numitul Marian Valer a încercat ieri să-i agreseze pe directorul Gazetei de Nord- Vest, Szasz Lorand, şi pe redactorul şef Ciprian Bâtea, taman pe terasa unui local situat în buricul Sătmarului. Întrucât cei doi nu i-au permis să-i lovească sau să-i urecheze, senatorul Marian a trecut la jigniri şi ameninţări. Totul a fost bine pus la punct, numitul Marian Valer fiind însoţit de aproape întreaga redacţie a viitorului său trust de presă. Redactorul şef adjunct Florin Dura a scăpat ca prin minune de huliganismele nedemne de un senator al României.
Operaţiune prin învăluire
Senatorul Marian şi-a premeditat îndelung acţiunea. Prima dată l-a trimis în recunoaştere pe redactorul şef adjunct al fantomaticului său trust de presă, Sorin Bălaj. După ce acesta a confirmat prezenţa directorului Gazetei de Nord- Vest, Szasz Lorand, a redactorului şef Ciprian Bâtea şi a redactorului şef adjunct Florin Dura, numitul Marian Valer, din pură întâmplare senator al României, a încercat o operaţiune prin învăluire, apărând la spatele lui Szasz şi Bâtea. Trebuie făcută menţiunea că vajnicul senator venea de la cabinetul primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, unde a terorizat secretarele şi consilierele. În timp ce Sorin Bălaj a dat mâna cu cei trei jurnalişti ai Gazetei de Nord-Vest şi cu ceilalţi doi colegi de la Nord- Vest TV, senatorul Marian s-a repezit cu mâna ridicată spre directorul Szasz Lorand, cu intenţia clară de a-l lovi sau a-l urechea. Doi dintre angajaţii trustului de presă senatorial au apărut şi ei imediat prin zonă, mai mult ca sigur pentru a imortaliza umilirea planificată de către Marian Valer.
Comportament de-a dreptul huliganic
Spre surprinderea numitului Marian Valer, Szasz şi Bâtea nu au tremurat în faţa lui, cum se întâmpla până acum câteva săptămâni. Szasz Lorand i-a îndepărtat senatorului Marian mâna, cerându-i să-i lase în pace. Văzând că cei doi iau atitudine, senatorul Marian a început să se comporte ca un huligan. L-a luat la rost pe directorul Szasz Lorand cum de şi-a permis să scrie un pamflet despre marele ales al Neamului Românesc, făcându-l apoi “nenorocit” şi “complexat”. Directorul Szasz Lorand i-a răspuns că nu ştie care dintre ei doi este mai complexat. Apoi s-a legat de redactorul şef Ciprian Bâtea, căruia i-a reproşat că are un contract de publicitate cu Primăria Carei, sugerând că este corupt. De asemenea, l-a jignit, spunând că nu s-ar ridica la nivelul intelectual al funcţiei pe care a ocupat-o în vechea redacţie. Apoi a încercat să bage râca între Bâtea şi Szasz, spunând că l-ar fi făcut informator al unui fost comandant de grăniceri din Carei şi că s-ar fi plâns în fosta redacţie că acesta nu lucrează nimic de vreo trei luni.
Marian Valer ameninţă cu bătaia
Senatorul Marian Valer a dat să plece, spunându-i directorului Szasz Lorand să meargă la doctorul academician Virgil Enătescu pentru a-şi rezolva complexele. “Du-te la Enătescu şi tratează-ţi complexele. Du-te şi te tratează”, a strigat numitul Marian Valer. Szasz Lorand i-a răspuns din nou că nu ştie care dintre ei doi ar avea nevoie de un consult la dr. Enătescu. În acest moment, senatorul Marian şi-a pierdut controlul şi a trecut la ameninţări, fiind oprit de Sorin Bălaj să sară la bătaie. Într-un mod imperativ, i-a cerut directorului Gazetei de Nord-Vest să meargă să se bată cu el în apropierea terasei. “Hai dacă ai curaj, ieşi afară”, a strigat marele senator al României. Marian Valer a început să strige din nou când directorul Szasz a pus mâna pe telefon pentru a anunţa la 112 incidentul. Prima dată a întrebat “Ce, îţi suni badigarzii?”, iar apoi a mai spus ceva neinteligibil când a auzit că Szasz a sunat de fapt la 112. Apoi, împreună cu haita sa de ziarişti, s-a aşezat sfidător pe o altă terasă situată în apropiere.

Două plângeri penale împotriva lui Marian
În urma incidentului de ieri dimineaţă, directorul Gazetei de Nord-Vest, Szasz Lorand, a depus plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare împotriva senatorului Marian Valer, iar redactorul şef Ciprian Bâtea o altă plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Poliţia municipiului Satu Mare a înregistrat cele două plângeri penale, care urmează să fie prezentate procurorilor. În cazul în care vor fi acceptate, plângerile penale vor fi transmise Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care este abilitat să-l cerceteze întrucât deţine calitatea de senator.
Conducerea GNV nu cedează
Conducerea cotidianului Gazeta de Nord-Vest nu se lasă intimidată de acest gest huliganic al senatorului Marian. “Am anticipat public în urmă cu câteva zile că senatorul Marian va încerca să ne agreseze pentru că am refuzat să-l urmăm în acţiunile sale haotice şi nebune. Incidentul de ieri a demonstrat că îl cunosc bine pe acest individ, cu care am avut oroarea să colaborez 12 ani. Acest om grav bolnav cu capul terorizează un judeţ întreg. Cineva trebuie să ia măsuri împotriva sa până nu se vor ajunge la evenimente şi mai grave. Îmi este ruşine că i-am suportat timp de atâţia ani dictatura şi jignirile. Cred că a încercat să mă intimideze pentru ca povestea cu restaurantul din Cluj să nu devină publică. Va deveni foarte publică în cel mai scurt timp. De asemenea, voi prezenta şi dovezile implicării sale din umbră şi penumbră în politica editorială a Gazetei de Nord-Vest. În încheiere, vreau să adaug că un asemenea individ cu un asemenea comportament huliganic face de ruşine tot Senatul României. Oricum, nu vom ceda acestor presiuni. Ne vom prezenta la redacţie şi ne vom îndeplini atribuţiile de serviciu, chiar dacă ne va da târcoale în continuare”, a declarat directorul Szasz Lorand.
Dreptate prin legea pumnului
“În democraţie rolul unui senator al României este de a promova legi, dar văd că Marian Valer, care este senator din inerţie, promovează legile urii, ale violenţei. Nu poate să înţeleagă că fiecare cetăţean are libertatea de opinie. El, marele apărător al dreptăţii, vezi Doamne, îşi caută dreptatea prin legea pumnului. El nu crede în Justiţie, care ar trebui să se pronunţe asupra vinovăţiei unor oameni. Pentru el, orice om care are o opinie diferită de a lui se face vinovat de delict de opinie. Pe mine, pe colegul meu Lorand, nu ne are la mână cu nimic, de aceea se dedă la astfel de acţiuni violente. Când argumentele dispar apare violenţa. Să ştie toţi sătmărenii cine promovează violenţa şi ura în acest judeţ. Din păcate pentru cei care l-au votat, Marian Valer are numai drepturi, el nu are obligaţii. El pune două puncte după drepturi şi un punct după obligaţii. Eu, cetăţeanul Ciprian Bâtea, nu mai recunosc autoritatea acestui personaj!”, a declarat redactorul şef Ciprian Bâtea.

Redacţia Gazetei de Nord- Vest

11 Responses to Senatorul Marian acţionează ca un huligan

 1. De ce face de ras senatul romaniei ? Pentru ca nu accepta spaga, si nu este corupt ? Sa va fie rusine, va este frica, si mintiti, ati fost mintiti, penibil articol, voi aveti impresia cai aveti credibilitate?

  fane
  18 May 2013 at 10:57
  Reply

 2. Mai bine un senator scolit decat un semianalfabet Govor.

  Maria Rus
  18 May 2013 at 12:19
  Reply

 3. A innebunit lupu'. E turbat.

  aaa
  18 May 2013 at 12:59
  Reply

 4. Unii dintre politruci au nevoie de un sejur pe la puscaria din Sighet. Sa vedem dupa aia cati ar mai face ce fac azi.

  cotos
  18 May 2013 at 13:08
  Reply

 5. Bravo, băieți, faceți-vă treaba și nu vă lăsați intimidați. Acest individ habar nu are de presă, pur și simplu nu știe ce e aia. Ca dovadă, când a încercat să lanseze rahatul cu numele ”Avertisment din nord-vest”, a clacat lamentabil. Vai de mama lui! Acum își trage ultimele pârțuri!

  Ion Satmareanu
  18 May 2013 at 18:31
  Reply

 6. szasz lorant este un cretin ca scie numai tampeni poate merge pe la Enatescu

  pop ioan
  18 May 2013 at 18:31
  Reply

 7. baieti, spuneti ca acum nu va mai este frica? …dar v-a fost frica!!! se pare ca i-ati mancat din palma…asta arata ca sunteti manjiti si voi…cu oarece faradelegi…nu ati scapat inca de frica patologica…nu veti fi impartiali nici in noua gazeta…

  gazeta
  18 May 2013 at 19:08
  Reply

 8. Domnilor jurnalisti iesi din tigania asta de Satu Mare,discutati cu ziaristi profesionisti sa va dati seama ,sa va vedeti cu adevarat in ce mocirla ati intrat.

  Dupa aceasta mizerie voi o sa fiti singurii care veti fi acuzati de neprofesionalism.Odata-i ridicati in slavi pe unii apoi pe altii ,daca vreti sa faceti cariera din jurnalism si in jurnalism nu va mai plecati in fata celor care pentru 2-5 luni au un scaun pe la nu stiu care institutie .

  La doi pasi e regionalizarea ,atunci va mai citi cineva mizeriile astea ?

  silvia
  19 May 2013 at 12:29
  Reply

 9. Parerea mea este sa nu/i mai faceti atita reclama gratuita lui Valerica.

  gicu
  23 May 2013 at 09:02
  Reply

 10. parerea mea e ca nu voi mai citi acest ziar de cacat,din partea unei conduceri a orasului mai ceva decat de cacat.sunteti o rusine pentru orasul satu mare.sa va vie rusine nenorocitilor.si sa ne fie rusine ca va suportam.altceva asteptau oamenii de la voi.sa va fie rusine mafiotilor.govor mai bine dute si te agatza undeva…de sus in jos bineinteles,analfabetule…lingaule.impuiati capul oamenilor cu minciuni.sper sa dispareti de tot odata,cu ziarul vostru cu tot.

  petrica
  23 May 2013 at 12:12
  Reply

 11. Bravo baieti , nu va lasati , avem nevoie de o noua generatie de ziaristi , iar astfel de incidente va "calesc " , oricum, flicitari celor care au avut ideea sa puna o conducere noua si tinara la ziar , o sa va urmaresc cu placere si interes ! 🙂

  Kung fu Panda
  23 May 2013 at 19:32
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *