More

    Senatorul Valer Marian, exclus și din USL

    usl

    Întruniţi în cadrul unei şedinţe informale care a avut loc, ieri, în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean, primarii, viceprimarii şi şefii de organizaţii locale ale PSD şi PNL l-au exclus prin vot, cu o majoritate covârşitoare, pe senatorul Valer Marian din cadrul Uniunii Social Liberale Satu Mare. De asemenea, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, deputatul PSD Octavian Petric, pe de o parte, şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PNL, deputatul Ovidiu Silaghi, şi preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, pe de altă parte, au lansat un apel la unitate şi un mesaj cât se poate de clar: “USL suntem noi, iar Valer Marian nu mai reprezintă USL!”.

    Senatorul Marian, factor destabilizator

    Deputatul PNL Ovidiu Silaghi i-a îndemnat pe social-democraţii sătmăreni să reflecteze asupra cauzelor care au dus la situaţia în care PSD Satu Mare să nu aibă niciun reprezentant în conducerea centrală a statului. Liderul liberal a dat vina pe senatorul Valer Marian, din a cărui cauză s-ar fi ajuns în această situaţie. “Judeţul Satu Mare este un judeţ atipic, este un judeţ mic. Şi mai are şi în jur de 40% populaţie maghiară. Prin urmare noi, cei din Satu Mare, dacă vrem să contăm la Bucureşti, trebuie să avem o bună colaborare cu conducerea centrală. Cei de la PNL au văzut câţi oameni am reuşit să promovăm la Bucureşti. Faptul că voi aţi avut o situaţie tensionată, continuă, cu conducerea centrală a adus acest efect, să nu aveţi oameni promovaţi la Bucureşti. Nu trebuie să explic ce înseamnă pentru judeţul Satu Mare un om promovat la Bucureşti. De fapt, în cadrul ultimei discuţii pe care am avut-o cu domnul preşedinte interimar al PSD Satu Mare, Liviu Dragnea, era de faţă şi domnul vicepreşedinte Mircea Govor, era de faţă şi domnul deputat Octavian Petric, ne-a şi spus: “Domnule, eu cu mare plăcere vreau să vin în Satu Mare şi să promovez investiţii, dar în condiţiile în care am un senator din propriul partid care mă atacă nu am cum să fac acest lucru!”, a declarat Ovidiu Silaghi.

    Stabilitatea, cheia succesului

    Deputatul Ovidiu Silaghi a ţinut să transmită un mesaj de stabilitate, negând cu vehemenţă zvonurile prin care PNL ar fi avut vreun interes în destabilizarea PSD. “Mesajul pe care vreau să îl transmit este unul de stabilitate. Noi suntem Uniunea Social Liberală, zvonurile că noi, PNL, am avea vreun interes în destabilizarea PSD sunt o inepţie şi este total fals, pentru că noi am decis deja ca la următoarele alegeri locale să mergem tot pe USL. Nu este nici în interesul PNL să avem un PSD slab şi divizat, după cum nu este nici interesul PSD să aibă un partid slab şi divizat. Noi dacă vrem să câştigăm următoarele alegeri, trebuie să dovedim populaţiei că ştim ce avem de făcut, să ne preocupe acest lucru: ce putem aduce plus-valoare, nu ce putem distruge. Acesta este mesajul pe care dorim să îl transmitem. Îi rog pe toţi membrii USL să se concentreze pe acest mesaj, nu în gâlceava unui om cu lumea, că văd că se ceartă cu toată lumea. Îmi pare rău de ce se întâmplă, îmi pare rău că starea lui de sănătate a evoluat în aşa măsură încât să nu mai aibă logică. Pentru mine este de neînţeles”, a arătat Ovidiu Silaghi.

    “Avem o mare problemă internă!”

    Deputatul PSD Octavian Petric a declarat că formaţiunea politică se confruntă cu o mare problemă internă, indicându-l aici pe senatorul Valer Marian. “Avem o problemă internă, fraţilor, şi acesta este cel mai grav. Pentru că unii dintre colegii noştri încearcă să arunce cu noroi în colegii care l-au susţinut în campania electorală financiar, material şi fizic. Este urât că se întâmplă în USL aşa ceva. Mai grav, eu sunt parlamentar PSD şi mă doare şi mai tare. Valer Marian a dorit să facă scandal şi la Sâmbra Oilor, chiar după ce a sosit preşedintele Traian Băsescu. Vreau să vă spun că acţiunile domnului senator Valer Marian nu reprezintă USL. De aceea ne-am adunat cu toţii, să spunem că noi suntem USL, nu domnul senator Valer Marian, care denigrează imaginea USL şi a PSD prin mizeriile pe care le-a declarat. Toată lumea are repulsie faţă de senatorul Valer Marian. Nu mai are pe nimeni, nicio susţinere. Este obligaţia noastră să ne unim şi să spunem că acţiunile domnului senator nu reprezintă USL, noi suntem USL şi sperăm să facem ceva pentru judeţul Satu Mare”, a declarat Octavian Petric.

    Mesaj clar pentru electoratul USL

    Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, a recunoscut că a fost unul dintre promotorii întâlnirii, în urma căreia USL să transmită un mesaj clar de unitate şi stabilitate către electorat. “Este foarte important să transmitem un semnal clar electoratului: la Satu Mare USL suntem noi! Noi trebuia să ne prezentăm în această formulă în faţa dumneavoastră poate mai repede. Să ştiţi că am stat foarte mult în discuţii cu colegii mei din PSD, pentru că este o problemă a PSD care trebuia rezolvată. Eu, împreună cu domnul ministru Silaghi, am vorbit şi am spus să pregătim această întâlnire şi să o facem pentru USL. Să nu fie doar pentru PSD. Pentru că această problemă nu este doar a PSD. Este a întregului judeţ şi sătmărenii trebuie să ştie că declaraţiile senatorului Valer Marian nu era mesajul USL, nu era mesajul nostru, pentru că nu ne reprezenta acel mesaj. De aceea am făcut această întâlnire, pentru a transmite sătmărenilor: “USL suntem noi, nu senatorul Valer Marian cu acel comportament”. Pierdem voturi din cauza acestor mesaje ale senatorului Valer Marian. Să îl lăsăm să facă de unde vrea conferinţe de presă, să se întâlnească, să vorbească unde vrea, dar USL suntem noi. Şi sătmărenii trebuie să înţeleagă acest lucru”, a declarat Adrian Ştef.

    “Valer Marian este vinovat pentru pierderea alegerilor în Oaş”

    Prim-vicepreşedintele PSD, Mircea Govor, a declarat că poartă o parte din vină pentru această situaţie, în condiţiile în care l-a susţinut pe Valer Marian în cursa pentru un nou mandat de senator, dar că acesta în loc să îşi arate recunoştinţa, a început o serie de atacuri fără sens. “Eu am o situaţie aproape imposibilă şi aş putea să spun că sunt vinovat pentru că eu am creat acest om, politician până în acest stadiu. Mergeam în toate campaniile electorale şi vorbeam în numele senatorului, căci el spunea că este bolnav, că nu poate vorbi. Eu, Ovidiu Silaghi, Adrian Ştef şi Octavian Petric, noi am vorbit în numele senatorului Valer Marian, noi am fost Valer Marian. Şi acum ne mulţumeşte. Prima dată i-a înjurat pe şefii noştri de la Bucureşti. I-a înjurat umilitor. Vreau să vă spun ce a însemnat USL pentru senatorul Valer Marian. USL l-a făcut senator. Contribuţia lui a fost cât se poate de negativă. În primul rând mi-aş cere scuze Organizaţiei Orăşeneşti Negreşti-Oaş a PSD. Pentru că am făcut o şedinţă şi nu puteam spune că senatorul Marian este principalul vinovat pentru pierderea alegerilor, că doar era preşedintele judeţean al PSD. El ne-a tras în jos, în zona Oaşului, pentru că nu l-a cunoscut lumea. Iar câţi l-au cunoscut, au văzut un om rău, care nu merită votat. Degeaba a umblat primăriţa din Negreşti, degeaba a umblat primarul din Racşa şi primarii din Ţara Oaşului, că trebuia de zece ori să i se spună electoratului să înţeleagă cine îi omul, căci nu era cunoscut de oşeni. Săracii oşeni au votat pentru că le-a spus primarul. El nu a existat pentru electorat. Noi am forţat, că aşa se face în politică”, a precizat Mircea Govor.

    “Nu mai putem continua alături de Valer Marian!”

    Prim-vicepreşedintele judeţean al PSD, Mircea Govor, a declarat răspicat că nu se mai poate continua pe acelaşi drum cu Valer Marian. “Domnul prim-ministru Victor Ponta i-a spus clar că nu ne mai poate reprezenta, atâta timp cât luptă împotriva partidului din interior. Dacă nu mai face politica partidului, să plece către casă. Şi-a plecat capul în pământ şi a spus că a vrut să îşi dea demisia de mult. Dar nu a vrut să îşi dea demisia, căci până în ziua de astăzi refuză acest lucru. Să plece, să îi fie ruşine. Să nu ne tot pună pe noi să facem propuneri să fie dat afară. Acolo, primul lucru care l-am discutat cu cei doi oameni deosebiţi, cu care ar trebui să fim mândri, că la Satu Mare nu ne putem juca cu electoratul românesc. Deci, peste trei ani, eu am susţinut, şi domnul prim-ministru şi domnul Dragnea au fost de acord să mergem în aceeaşi formulă, PSD cu PNL la Satu Mare. Pentru că aceasta este singura soluţie prin care se poate menţine administraţia românească. Nu m-a interesat să preiau organizaţia judeţeană. I-am spus, şi nu trebuia să îi spun, că nu am vrut să o preiau din respect pentru el. Dar el nu merită respect de la mine. Nu mai putem continua sub această formă. Dacă nu se ia o decizie fermă de scoatere a acestui om din PSD şi din USL nu se mai merită să facem politică în Satu Mare. Dacă ţinem între noi un măr putred vom avea toţi de suferit şi încet-încet ne va contamina pe toţi. Nu este posibil să fim măcinaţi din interior. Fac un apel către toţi primarii USL pentru a rămâne uniţi”, a declarat Mircea Govor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE