More

    Sprijin ministerial pentru Staţiunea Luna Şes şi Băile Mihăieni

    ministrul-grapini-satu-mare

    Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat ieri, la finalul celor două zile de vizită în judeţul Satu Mare, că pleacă mulţumită după întâlnirea cu oamenii de afaceri sătmăreni, dar nu şi-a putut ascunde dezamăgirea că nu au fost exploatate la adevărata capacitate resursele naturale, în special apele termale, fiind pierduţi ani importanţi în dezvoltarea turismului. Maria Grapini a cerut Consiliului Judeţean să îi înainteze un memoriu cu stadiul lucrărilor de la Staţiunea Luna Şes şi de la Băile Mihăieni pentru a putea oferi sprijin financiar pentru finalizarea acestor proiecte.

    Cu bune şi rele
    Ministerul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism a ţinut să îi felicite pe oamenii de afaceri sătmăreni pentru modul în care înţeleg să îşi apere interesele, nominalizându-i aici pe reprezentanţii Camerei Meşteşugarilor şi ai Grupurilor de Acţiune Locală, care pe lângă problemele cu care se confruntă au prezentat şi soluţii concrete. “Plec foarte mulţumită după întâlnirea cu oamenii de afaceri sătmăreni. Mă întorc la Bucureşti cu nişte propuneri legislative. Guvernul României are obligaţia de a vedea cum poate să ajute judeţul Satu Mare”, a declarat Maria Grapini.

    După ce a vizitat Staţiunea Luna Şes, Băile Beltiug şi Băile Mihăieni, ministrul Grapini a cerut conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare să îi prezinte un memoriu privind stadiul lucrărilor de la Staţiunea Luna Şes şi Băile Mihăieni în vederea identificării unor resurse financiare pentru finalizarea acestor proiecte. “La Staţiunea Luna Şes am înţeles că lucrările sunt finalizate în proporţie de 70%. Ar fi păcat să nu finalizăm acel proiect până la startul sezonului de iarnă. Aştept de la Consiliul Judeţean câte un memoriu privind stadiul concret al lucrărilor atât la Staţiunea Luna Şes, cât şi la Băile Mihăieni. Mă duc de la Satu Mare cu nişte lucruri concrete şi vom încerca să găsim resurse financiare”, a declarat Maria Grapini.

    Revigorarea conservatorilor sătmăreni
    Vicepreşedintele naţional al Partidului Conservator, Maria Grapini, a avut numai cuvinte de laudă la adresa conservatorilor sătmăreni, felicitându-i pentru faptul că au revigorat Organizaţia Judeţeană. Liderul conservatorilor a precizat că a găsit la Satu Mare o echipă foarte unită, care dacă va reuşi să crească din punct de vedere calitativ şi cantitativ se va afla printre primele organizaţii la nivel naţional. Maria Grapini l-a felicitat pe preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Conservator, Cristian Smadu, în special pentru modul în care luptă pentru zona pe care o reprezintă, insistând asupra reprezentanţilor PC în Guvern să vină în judeţul Satu Mare pentru a lua pulsul problemelor cu care se confruntă sătmărenii. La rândul său, Cristian Smadu a declarat că este adeptul faptelor, nu al vorbelor. Acesta a precizat că i-a invitat pe toţi reprezentanţii PC în Executivul României să vină în judeţul Satu Mare, respectiv miniştrii delegaţi şi miniştrii secretari de stat, fiind convins că menirea unui politician este de a găsi soluţii la problemele oamenilor.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE