More

    Sute de sătmăreni au participat la “Parada florilor”

    parada-1

    4

    3

    1

    La Satu Mare s-a desfăşurat, ieri, cea de-a V-a ediţie a “Paradei florilor”, eveniment organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. La această manifestare au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, inspectorul şcolar Crina Leş, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, precum şi numeroşi sătmăreni, copii şi adulţi. De asemenea, agenţii economici şi-au transformat maşinile în care alegorice pentru a sărbători “Ziua Parcurilor”.

    Manifestările au început de la ora 09.00, la Complexul de educaţie ecologică “Casa Verde”, unde a avut loc premierea Concursului “Oaza verde pentru educaţie”. La această competiţie s-au înscris 16 unităţi de învăţământ, grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee, iar diplomele au fost înmânate de viceprimarul municipiului, Marcela Papici. Cu această ocazie, au foat acordate opt diplome de participare instituţiilor de învăţământ care au luat parte la acest concurs. După care s-au înmânat două menţiuni, pentru cei de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, respectiv Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş”, care au primit suma de 250 lei fiecare. Cei de la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi”, Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Draga Mea” şi Colegiul Naţional “Ioan Slavici” au câştigat un aparat foto, iar pe locul I s-au clasat cei de la Şcoala Generală “Octavian Goga” şi Şcoala Generală “Mircea Eliade”. Astfel, câte opt elevi, de la cele două şcoli, însoţiţi de două cadre didactice, vor participa la o excursie în Munţii Apuseni.
    În continuarea manifestării a urmat depunerea de jerbe la bustul lui Kiss Gedeon – părintele Grădinii Romei. Iar pentru a respecta tradiţia începută în anul 2007, în vederea marcării evenimentului ecologic din 24 mai – Ziua Parcurilor, s-a desfăşurat cea de-a V-a ediţie a “Paradei florilor”, care a avut drept scop conştientizarea comunităţii sătmărene privind importanţa spaţiilor verzi. Alaiul care a defilat prin centrul Sătmarului a fost format din ciclişti, maşini alegorice ale agenţilor economici decorate cu flori, majoretele de la Şcoala Generală nr. 10, fanfara de la Urziceni, copii îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile, cadre didactice, organizatori şi cetăţeni dornici să se alăture acestei mişcări de sensibilizare a comunităţii. “Parada Florilor” s-a desfăşurat pe traseul Grădina Romei – Calea Traian – Bulevardul Ion I.C. Brătianu – Piaţa Libertăţii şi Catedrala Romano-Catolică, iar bunul mers al paradei a fost asigurat de agenţii de circulaţie din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere şi de către jandarmii sătmăreni. În faţa Catedralei Romano-Catolice, elevele îmbrăcate în costume populare au oferit flori sătmărenilor care se aflau în zonă.

    Pavel Prodaniuc

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE