19 June 2018

Traian Băsescu: Sperăm la o decizie favorabilă accesului în zona Schengen în decembrie

Filed under: Politic |

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că speră la o decizie favorabilă în luna decembrie a acestui an pentru aderarea României la spaţiul Schengen, afirmaţia fiind făcută la o reuniune a oamenilor de afaceri italieni. “Accesul în zona Schengen sperăm că va avea un rezultat favorabil în decembrie anul acesta, o decizie favorabilă”, a declarat Băsescu. El a menţionat că un al doilea obiectiv este aderarea României la Zona Euro, care a fost întârziat pentru mai mulţi ani de criza economică din Uniunea Europeană. Şeful statului a avut un discurs la evenimentul găzduit de Confindustria România pe tema economiei româneşti şi a implicării firmelor italiene în ţara noastră, precum şi a schimburilor comerciale dintre România şi Italia.

Decizia privind calendarul de aderare a României şi Bulgariei a fost amânată la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din luna martie, în urma opoziţiei Germaniei, Olandei şi Finlandei, care au arătat că aşteaptă ca Bucureştiul şi Sofia să aibă mai întâi mai multe progrese în cadrul Mecanismului de Verificare şi Cooperare în domeniul Justiţiei. Următorul raport al Comisiei Europene privind MCV pentru cele două ţări este aşteptat în luna decembrie a acestui an.

One Response to Traian Băsescu: Sperăm la o decizie favorabilă accesului în zona Schengen în decembrie

  1. cum sa aderi la spatiul SCHENGHEN cand la SATU-MARE sau dat vechii politististi de frontiera prin fraudarea examenelor dlBASESCU stie treaba aceasta ca doar in subordinea lui este CSAT-ul nu degeaba bat strainii moneda pe justitie si corectitudine pe straini nu-i pot duce cu presul asta e grava problema a unora

    ALEX
    1 June 2013 at 18:54
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *