More

    A început Bac-ul

    Subiecte uşoare ieri în prima zi de bacalaureat, sau cel puţin asta este părerea candidaţilor care au ieşit cu zâmbetul pe buze din sălile de examen. Primul examen susţinut a fost cel al competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română. Din cei 2.403 candidaţi înscrişi, au susţinut această primă probă 1.355 de candidaţi, restul urmând să susţină proba conform programării, şi anume 875 azi şi 173 mâine.

    bac-satu-mare

    Candidaţii de la Bac de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca“ au declarat că subiectele au fost uşoare şi se aşteaptă la calificative bune. “La început am avut emoţii dar nu aveam de ce. Subiectele au fost uşoare, iar ideile mi-au venit pe parcurs”, a spus unul dintre candidaţi. “A fost chiar uşor. Subiectele au fost accesibile şi am putut răspunde lejer. Am avut un text epistolar de Mircea Eliade”, a spus un alt candidat. La prima zi de bac din acest an nu au fost înregistrate probleme în niciun centru de examinare.

    Bac-ul va continua mâine cu proba orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 17-21 iunie (proba D) iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) va avea loc în intervalul 25-28 iunie.

    Probele scrise vor începe din 1 iulie, iar rezultatele finale obţinute în urma rezolvării eventualelor contestaţii vor fi afişate în data de 12 iulie. În judeţul Satu Mare, pentru prima sesiune de bacalaureat s-au înscris 2.862 de candidaţi, din care 2.396 din seria curentă iar restul din seriile anterioare.

    Silvia Cseh 

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE