More

    Bucurie pentru prichindeii din centrul Sătmarului

    spatiu-joaca-satu-mare

     

    Noul parc de joacă pentru copii, singurul existent în Centrul Nou al municipiului Satu Mare, a fost inaugurat ieri de conducerea Primăriei. La eveniment au fost prezenţi primarul Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici şi city-managerul Dan Băbuţ.

    Primarul Dorel Coica a declarat că acest parc de joacă este un model pentru altele de acest fel care vor fi amenajate în toate cartierele municipiului Satu Mare. “Rugăm părinţii să vină aici doar cu copii, nu şi cu căţei. De altfel, vom lua şi măsuri prin care să fie interzis accesul patrupedelor în acest perimetru”, a mai adăugat primarul Coica.

    De asemenea, viceprimarul Marcela Papici a precizat că noul parc de joacă, aflat în imediata vecinătate a fostei casierii RDS-RCS, se adresează copiilor între 1 şi 10 ani. “Acest spaţiu a fost timp de 20 de ani o zonă moartă, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care am decis să-l transformăm într-un loc de joacă pentru copii. Am profitat şi de faptul că gardul viu asigură o protecţie naturală a copiilor. Ca element de noutate, suprafaţa acestui loc de joacă este formată din cauciuc mărunţit, de aceea le recomandăm mămicilor să nu vină cu tocuri. De altfel, la intrare va fi amplasat un afiş cu reguli care trebuie respectate în această incintă”, a mai spus viceprimarul Papici. De fapt, acesta este singurul loc de joacă din zona centrală a Sătmarului. City-managerul Dan Băbuţ a declarat că următorul astfel de loc de joacă va fi amenajat, cel mai probabil, în cartierul Soarelui.

    Parcul dispune de aparate de joacă (leagăne, topogane, căsuţe), precum şi băncuţe pentru bunicii şi părinţii care vor veni cu cei mici. Valoarea totală a investiţiei a fost de circa 30.000 de euro din care jumătate au fost asiguraţi de Primăria Satu Mare şi jumătate de fundaţia Cordis Mundi din Braşov.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE