25 April 2018

Concert de muzică clasică la Ziua Judeţului

Filed under: Locale |

filarmonica1

Melomanii sătmăreni vor avea parte de Ziua Judeţului Satu Mare de un regal muzical. În 21 iunie, în Piaţa 25 Octombrie, Cvartetul “Dinu Lipatti” va susţine un recital, urmat de un concert de muzică clasică susţinut de orchestra Filarmonicii sătmărene. Pentru că e o seară specială, va fi interpretată suita din baletul “Lacul lebedelor”, care se va încheia cu un foc de artificii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că îşi doreşte ca Ziua Judeţului Satu Mare să fie un eveniment care să se adreseze tuturor locuitorilor judeţului, dar să fie şi unul de ţinută.
Manifestările de Ziua Judeţului se vor desfăşura în perioada 21-24 iunie. Timp de trei zile vor avea loc în Piaţa 25 Octombrie şi Piaţa Libertăţii din Satu Mare concerte de muzică uşoară, popular şi clasică, tradiţionalele festivaluri ale pălincii şi mămăligii, iar în premieră un concurs de tăiat lemne. În 24 iunie, când se sărbătoreşte “Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” va fi oficiată o slujbă religioasă, Sf Ioan Botezătorul fiind protectorul judeţului Satu Mare.
Szasz Lorand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *