More

    Crin Antonescu: Îmi pot exercita mandatul prezidenţial foarte bine şi cu actuala Constituţie

    crin-antonescu

    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că nu exclude posibilitatea organizării referendumului pentru revizuirea Constituţiei odată cu alegerile prezidenţiale, el precizând totodată că ar putea exercita mandatul prezidenţial foarte bine şi cu actuala lege fundamentală. Întrebat despre posibilitatea organizării referendumului odată cu alegerile prezidenţiale, acesta a răspuns că acest lucru nu este exclus.

    “Este o variantă, pentru că alegerile prezidenţiale sunt un moment în care există în primul rând un interes electoral mai mare şi, doi, este primul moment electoral după acest termen de un an. Eu, în principiu, cred că un referendum ar trebui să fie făcut separat de alte alegeri pentru ca dezbaterea să se concentreze pe subiectul acelui referendum. Dacă nu ne dă voie Curtea, nu avem ce să facem. Nici nu putem chema oamenii din trei în trei luni la urne”, a spus el. El a menţionat că în şedinţa BPN al PNL de joi s-a discutat acest subiect, menţionând că o decizie în legătură cu momentul referendumului va fi luată numai în USL, “după cum e şi normal”. Antonescu a subliniat că acest efort de modificare a Constituţiei este unul foarte serios.
    Chestionat dacă PNL va propune în USL referendum în toamnă sau peste un an, liderul liberal a răspuns: “PNL va propune, calculând şi evaluând împreună cu partenerii, (…) care este momentul cel mai bun ca oamenii să nu vină degeaba la vot”. “Crin Antonescu poate să candideze la Preşedinţie, dacă despre aceasta e vorba, şi poate să exercite mandatul prezidenţial foarte bine şi cu actuala Constituţie, foarte bine, nimic nu mă împiedică. PNL la fel. Noi vorbim de modificări pentru cetăţenii României, despre garanţii şi drepturi suplimentare, despre egalitate de regim fiscal a statului cu contribuabilii şi cu firmele, despre regionalizare, ceea ce înseamnă absorbţie într-un grad mult mai ridicat de fonduri europene. Sunt lucruri care nu îl afectează pe Crin Antonescu sau pe Victor Ponta, sunt lucruri care îi afectează pe cetăţenii României”, a subliniat el.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE