26 April 2018

Curtea de Apel Oradea o scapă pe Mariana Popa

Filed under: Locale,Top News |

567

Fostul inspector general al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Mariana Popa, ar trebui să manifeste recunoştinţă veşnică faţă de completul C2A al Curţii de Apel Oradea, după ce, în cursul zilei de joi, judecătorii au achitat-o în cazul comiterii infracţiunii de luare de mită, acuzaţie formulată de către procurorii Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În schimb, omul de afaceri Vasile Ştrango a rămas cu pedeapsa de un an şi opt luni, iar fostul director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Ulici, s-a ales cu un an şi 10 luni.

După şapte amânări repetate, completul C2A al Curţii de Apel Oradea i-au dat motive de bucurie fostului inspector general al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Mariana Popa, achitând-o în dosarul în care DNA Oradea o acuză de luare de mită. “S-au admis apelurile inculpaţilor şi s-a desfiinţat sentinţa în sensul că s-a dispus achitarea inculpatei Popa Maria de sub învinuirea comiterii infracţiunii de luare de mită în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a Cod procedură penală”, se arată în soluţia dată de judecători.
Din nefericire pentru omul de afaceri Vasile Ştrango, acesta a rămas cu pedeapsa de un an şi opt luni. Nici fostul director adjunct al DGFP Satu Mare nu a fost mai norocos, Ioan Ulici alegându-se cu un an şi 10 luni. “În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ulici Ioan, s-a dispus achitarea acestuia în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a Cod procedură penală pentru comiterea infracţiunii de instigare la luare de mită. S-a menţinut pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare ce i-a fost aplicată pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi s-a dispus suspendarea condiţionată a executării acesteia pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 10 luni. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ştrango Vasile s-a dispus achitarea acestuia pentru comiterea infracţiunii de dare de mită în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a Cod penal. S-a menţinut pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare aplicată pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi s-a dispus suspendarea condiţionată a executării acesteia pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 8 luni. S-a înlăturat dispoziţia privind publicarea hotărârii într-un ziar local”, se arată în Hotărârea nr. 75/2013 a Curţii de Apel Oradea.
Reamintim că în luna iunie a anului trecut, un complet al Tribunalului Satu Mare l-a condamnat pe Ioan Ulici la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi instigare la luare de mită, Mariana Popa a fost condamnată la un an şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită, iar Vasile Ştrango a fost condamnat la un an şi 8 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Ciprian Bâtea

One Response to Curtea de Apel Oradea o scapă pe Mariana Popa

  1. Mariana nu a mai trebuit sa ajunga la Alba Iulia, cealalta Curte de Apel (tip ARIEL) precum Horea. Justitia isi da din nou o palma la capitolul credibilitate! Din pacate!

    Liliana
    9 iunie 2013 at 08:12
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *