23 June 2018

DGA s-a autosesizat în cazul mitei de 100.000 lei a senatorului Marian

Filed under: Locale |

valer_marian1

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Satu Mare s-a autosesizat în urma apariţiei în paginile Gazetei de Nord-Vest de ieri a unei ample anchete privind perceperea şi încasarea unei mite de 100.000 de lei de către senatorul Marian Valer pentru a interveni pentru numirea şefului Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş, în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. “Ne-am autosesizat din oficiu după ce am citit în paginile Gazetei de Nord-Vest despre acest posibil caz de corupţie, în care este implicat un lucrător al Ministerului Afacerilor Interne. Vom efectua verificări pe marginea aspectelor consemnate în articolul respectiv”, ne-a declarat şeful DGA Satu Mare, comisarul şef Stelian Călugăru.

Reamintim că în ancheta publicată ieri în paginile cotidianului nostru, sub titlul “Mită de 100.000 lei umflată de senatorul Marian”, a fost dezvăluit modul în care şeful Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş, a apelat la omul de afaceri Victor Micle, cerându-i să colecteze suma de 100.000 lei, bani care au fost înmânaţi senatorului Marian Valer pentru ca acesta să intervină în vederea numirii lui Chiş în funcţia de şef al IPJ Satu Mare. Potrivit articolului, Victor Micle a pretins şi a primit câte 20.000 de lei de la careienii Iosif Borota, Dan Vezentan, Viorel Seucan, Norbert Varga şi Marinela Ghiurcuţa. În calitate de senator şi de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Marian Valer a declanşat o campanie furibundă împotriva actualului şef al IJP Satu Mare, comisarul şef Constantin Taloş. Eliminarea senatorului Marian Valer din PSD şi marginalizarea sa pe plan politic l-au împiedicat să-şi ducă la îndeplinire obligaţia de a obţine numirea lui Radu Chiş în funcţia de şef al IPJ Satu Mare.

N.R. Dintr-o regretabilă eroare, în ancheta respectivă s-a scris că Marinela Ghiurcuţa este administratorul pizzeriei Grande. Pentru o corectă informare a cititorilor noştri, facem precizarea că Marinela Ghiurcuţa este administratorul pizzeriei Ibiza din Carei.

Szasz Lorand

One Response to DGA s-a autosesizat în cazul mitei de 100.000 lei a senatorului Marian

  1. eu asa cred ca asta se va uita si chisu tot comandant va ramane pentru ca se vorbeste ca are spate puternic asa vorbesc subalterni lui multi din politie sar bucura sa fie dat afara dar multi o sa planga dupa el

    fane spoitoru
    5 June 2013 at 21:43
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *