More

    Egalitate de şanse între femei şi bărbaţi

    confe

    Pe durata a trei zile, la Satu Mare se desfăşoară lucrările conferinţei regionale “Egalitate de şanse. Percepţii, Provocări şi Perspective”, organizată de filiala judeţeană a CNSLR Frăţia. Această manifestare face parte din proiectul “Promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivel naţional în cadrul societăţii civile şi administraţiei publice locale şi centrale” şi are ca scop creşterea nivelului de informare şi sensibilizare a autorităţilor publice, partenerilor sociali cu privire la perspectiva de gen şi promovarea principiului egalităţii de şanse.

    La lucrările conferinţei de ieri au luat parte expertul italian în egalitate de şanse, psihologul Clara Garofoli, managerul de proiect Florentina Enache, preşedintele CNSLR Frăţia Satu Mare şi responsabil regional, Dan Burulea, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ai instituţiilor publice, alţi invitaţi.
    După cuvântul de deschidere a lui Dan Burulea, care a declarat că este onorat ca această conferinţă să aibă loc la Satu Mare, managerul de proiect, Florentina Enache, a prezentat pe scurt proiectul, afirmând că se impune o schimbare a atitudinilor, comportamentelor şi structurilor sociale care le împiedică pe femei să se afirme. “În pofida progreselor înregistrate, în special în domeniul educaţiei şi al ocupării, femeile întâmpină încă obstacole în atingerea unei egalităţi reale cu bărbaţii. Este necesară aducerea în discuţie a modalităţilor de combatere a discriminării pe criterii de gen”, a afirmat managerul de proiect.
    De asemenea, expertul italian Clara Garofoli a precizat că discriminarea pe criterii de sex este prezentă în toate ţările, nu numai în România, şi că trebuie luate toate măsurile ca să fie combătută atât la nivel european cât şi naţional. Tot în cadrul conferinţei de ieri s-au mai purtat discuţii interactive cu privire la rolul femeii în societate precum şi despre profiluri de inegalitate de şanse în România. Conferinţa regională va continua şi azi având pe ordinea de zi o serie de subiecte interesante despre tema propusă.
    Proiectul “Promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivel naţional în cadrul societăţii civile şi administraţiei publice locale şi centrale”, finanţat din fonduri europene, este implementat de CNSLR Frăţia, în calitate de solicitant, în parteneriat cu federaţiile sindicale din comerţ, administraţia publică, bugetari, învăţământ, petrochimie şi diferite organizaţii neguvernamentale.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE