More

    Foto-documentar despre cărturarii sătmăreni la Biblioteca Judeţeană

    expozitie

    La Sala Media a Bibliotecii Judeţene Satu Mare s-a desfăşurat ieri vernisajul expoziţiei foto-documentare “Cărturari sătmăreni cu preocupări în domeniul limbilor clasice”. “Expoziţia are rolul de a valorifica patrimoniul Bibliotecii Judeţene Satu Mare şi de a promova personalităţile locale cu preocupări în domeniul limbilor clasice, ea dorind să atragă atenţia asupra personalităţilor care au avut atingere cu zona Sătmarului şi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul mai multor domenii, printre care şi cel al literaturii şi limbilor clasice”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Judeţene, Angela Câmpian.

    Judeţul Satu Mare a dat un număr însemnat de personalităţi care au avut preocupări în domeniul limbilor clasice, latină şi greacă veche, preocupări concretizate adeseori cu publicarea unor manuale şi lucrări de limbi clasice. După vizitarea expoziţiei, publicul sătmărean va fi în măsură să aprecieze activitatea deosebită a înaintaşilor sătmăreni, atât cei de naţionalitate română, cât şi de naţionalitate maghiară.

    Expoziţia a fost prezentată printr-un material power-point de către bibliotecara Marta Cordea de la secţia “Colecţii speciale şi fond de patrimoniu”, şi care continuă şirul de evenimente cu scopul de a prezenta cât mai multe personalităţi locale şi de a valorifica fondul de carte şi periodice al secţiei, oferind şi de această dată informaţii noi şi interesante. Expoziţia va putea fi vizitată până la sfârşitul verii în Sala Media a Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE