27 April 2018

Grupă grea pentru HCM Baia Mare în preliminariile Ligii Campionilor

Filed under: Sport |

Echipa feminină de handbal HCM Baia Mare, vicecampioana României, şi-a aflat ieri adversarii pe care îi va înfrunta în turneul de calificare pentru accederea în grupele Ligii Campionilor. Pornită din postura de cap de serie, trupa lui Costică Buceschi a avut ghinion, nimerind în grupa a 3-a cu cele două echipe daneze aflate în calificări, Holstebro şi Viborg, ultima beneficiară a unui wild-card.

A patra formaţie care completează grupa este învingătoarea dintre campioanele Olandei şi Turciei, adică Sercodak Dalfsen, respectiv Muratpasa. Grupa se va disputa în sistem eliminatoriu, HCM Baia Mare – Viborg, iar Holstebro – Sercodak Dalfsen / Muratpasa, iar apoi învingătoarele între ele.

Câştigătoarea turneului se va califica în grupele Ligii Campionilor. Formaţia din Baia Mare este singura reprezentantă a României în viitorul sezon al Ligii Campionilor, după ce Oltchim nu s-a înscris în competiţie. La masculin, reprezentanta României în Liga Campionilor, HCM Constanţa, va disputa calificări pentru a ajunge în grupe.

Cap de serie, campioana României a prins o grupă redutabilă la tragerea la sorţi, cu FC Porto (Portugalia), Elverum (Norvegia) şi Volendam (Olanda).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *