More

    Lupte greco-romane: Argint și bronz la Naționale

    lupte-satu-mare

    Trei medalii de argint și una de bronz plus un loc trei pe echipe. Acesta e bilanțul luptătorilor de la CS Satu Mare- Cetate Ardud la Campionatele Naționale de lupte greco-romane rezervate juniorilor pînă la 18 ani.

    Competiția desfășurată la sfîrșitul săptămânii trecute la Mangalia a adus și confirmarea convocării la lotul național de juniori a luptătorilor sătmăreni Patric Moroz, Sabo Cristian și Berei Lorand, toți trei cu șanse de participare la Europenele ce vor avea loc luna viitoare în Muntenegru.
    La categoria 42 kg, Sabinel Lobonț a terminat pe locul trei și a luat singurul bronz pentru lotul pregătit de Tudor Barbul și Feri Szabo. Sabo Cristian la 76kg, Moroz Patric la 85 kg și Berei Lenard la 100kg au cucerit medaliile de argint pierzînd la mare luptă finalele.
    ”Băieții merită felicitări pentru modul în care s-au luptat la aceste Naționale. Sigur că e un mic regret că n-am luat măcar un aur, dar am fost acolo aproape și asta ne dă speranțe.Au fost 24 de meciuri în două zile plus 1000 km de parcurs , n-a fost simplu” a spus antrenorul Tudor Barbul.
    Cu siguranță cel mai aproape de titlul național a fost Berei Lenard care cu șapte secunde înaintea finalului a fost egalat de adversar și a pierdut aurul la decizia arbitrilor. De altfel Berei a fost remarcatul Federației Române de lupte, acesta fiind cu doi ani mai tînăr decît adversarii . Iar sătmăreanul s-a apucat de lupte abia de un an și jumătate.

    Au mai concurat pentru CS Satu Mare- Cetate Ardud Bulgăr Mădălin, Lăpuște Ovidiu, Pek Sandor și Dinga Gheorghe, ultimul terminînd pe locul 5 la categoria 42 kg.
    În privința viitorului, antrenorul Tudor Barbul speră ca sportivii săi să confirme și la celelalte categorii de vîrstă, atît la naționalele de copii cît mai ales la cele rezervate seniorilor, unde clubul sătmărean, va fi reprezentat de Dacian Barbul, Darian Moldovan și Cătălin Șoreanu.

    Deplasarea la Mangalia la Campionatul Național a fost sprijinită de Primăria Ardud și de Gheorghe Junjan, Sorin Lăpuște și Mircea Bolba iar un rol deosebit la obținerea performanțelor l-a avut și kinetoterapeutul Romulus Boțoiu.

    FLORIN MUREŞAN 

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE