23 April 2018

Mişcarea Socială Naţională, o simplă gargară

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer-marian1

În urmă cu două luni, senatorul independent Marian Valer a anunţat cu mare tamtam că îşi va lansa o mişcare civică numită Mişcarea Socială Naţională. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul altor proiecte demarate de numitul Marian Valer, lansarea gărzii paramilitare s-a terminat înainte de a începe, adică pur şi simplu nu a mai avut loc. A fost vorba de o simplă gargară senatorială, prin care Marian Valer a încercat să înspăimânte conducerea centrală a PSD, care s-a lepădat de el din cauza ieşirilor aberante şi total necontrolate.

Lansări ratate în serie
Constituirea Mişcării Sociale Naţionale a fost anunţată de senatorul Marian Valer după ce a intrat în conflict deschis cu conducerea Partidului Social Democrat. “Duminică (28.04.2013), senatorul Marian va participa la slujba de Florii la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, după care va organiza o conferinţă de presă în capitala istorică (şi Ierusalimul) Transilvaniei, împreună cu consilierii săi, jurnalistul Ovidiu Ohanesian şi locotenentul (r) Gheorghe Alexandru. (…) Cu aceasta ocazie, va fi anunţată şi constituirea organizaţiei civice Mişcarea Socială Naţională”, a anunţat plin de importanţă actualul senator independent, printr-un comunicat de presă emis în 22 aprilie 2013.
După cum era de aşteptat, marea conferinţă de presă anunţată la Cluj nu a mai avut loc. De asemenea, senatorul Marian n-a mai participat la festivitatea de constituire a Gărzii Naţionale „Sfântul Gheorghe”, care trebuia să aibă loc în data de 27 aprilie 2013, la Braşov.

Uniforme pentru primul pluton
Senatorul Marian Valer visa ca din viitoarea Mişcare Socială Naţională să facă parte prieteni şi simpatizanţi din judeţul Satu Mare, provenind din Ţara Oaşului, din zona Codrului şi din satele de moţi şi de maramureşeni de la frontiera cu Ungaria. Printre membri trebuiau să se numere şi reprezentanţii românilor din Transcarpatia. Cel puţin aşa îşi închipuia numitul Marian Valer nucleul Mişcării Sociale Naţionale.
În perioada în care controla din umbră cotidianul Gazeta de Nord-Vest, senatorul independent Marian Valer a ordonat conducerii societăţii editoare să achiziţioneze 30 de uniforme militare din banii ziarului. Demnitarul se şi visa defilând ca un mare comandant de oşti în fruntea unui pluton al Mişcării Sociale Naţionale. Probabil că visa inclusiv să înfiinţeze o tabără de antrenament pentru viitoarele comandouri ale mişcării paramilitare în localitatea sa natală Dăbâca. Însă eliminarea sa din PSD şi marginalizarea pe plan politic, respectiv eliminarea controlului din umbră asupra Gazetei de Nord-Vest, au pus cruce activităţilor paramilitare ale senatorului Marian, cunoscut tuturor ca şi Che Guevara de Satu Mare. Între timp, acesta a fost părăsit şi de preţioşii săi consilieri Ovidiu Ohanesian şi Gheorghe Alexandru.

Model preluat de la Hitler
Cu această mişcare paramilitară, senatorul Marian Valer, care se dă mare lunetist, a dat din nou frâu liber pornirilor sale naţionaliste. De-a dreptul revoltător este faptul că denumirea mişcării sale aminteşte de numele partidului care l-a propulsat pe Adolf Hitler la putere, Partidul Naţional Socialist. Ororile pe care le-au comis naziştii lui Hitler sunt cunoscute în întreaga lume şi nu mai au nevoie de niciun comentariu.
Un alt model din care s-a inspirat Marian Valer este cel al Gărzii Maghiare, înfiinţată în ţara vecină de partidul extremist Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai bună). În 25 august 2007, Jobbik a oficiat o ceremonie în care a înfiinţat organizaţia paramilitară Garda Maghiară. Din cauza discursului şovin, a defilărilor provocatoare şi a agresiunilor îndreptate împotriva minorităţii romilor, Garda Maghiară a fost scoasă în afara legii în decembrie 2008.

Un pericol public şi fără mişcare naţională
Spre norocul sătmărenilor şi al tuturor românilor, rămas fără surse de finanţare, senatorul independent Marian Valer a devenit prea ocupat cu propria supravieţuire pentru a se mai ocupa de înfiinţarea Mişcării Sociale Naţionale. Nu e greu de închipuit ce nebunii ar fi putut face numitul Marian Valer în fruntea unor comandouri paramilitare, din moment ce şi singur atacă fără rost oameni politici, reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, reprezentanţi ai instituţiilor statului, oameni de afaceri şi simpli cetăţeni. Nu de alta, dar acest senator independent scăpat de sub control psihiatric a ajuns să-şi permită să ameninţe tot mai mulţi oameni că îi va agresa, îi va termina, respectiv îi va distruge pe ei şi familiile lor. Solicităm autorităţilor statului să ia măsuri hotărâte împotriva numitului Marian Valer, un obsedat al uniformelor şi al trupelor de comando, până nu îşi va pune în aplicare ameninţările proferate fără niciun discernământ.

Alex Ohaha

 

6 Responses to Mişcarea Socială Naţională, o simplă gargară

 1. Acest bolnav mintal mai este in Parlament?Acest specimen care se crede cel mai necorupt politician si cel care va curată tara de corupți.Pai oameni buni senatoru lui peste,din ce bani a trăit pana acum?,pai exact din banii celor pe care ii ataca in mod atât de vieros acum.A luat șpagă de la directoriii de deconcentrate,de la oameni de afaceri din Tara Oasului si nu numai.Pai nu este nebun?daca toți acești oameni ar vorbi.faptul ca este homosexual si ca a fost informator ar pali in fata faptelor de corupție comise de aceasta mizerie de om

  QND
  29 iunie 2013 at 09:42
  Răspunde

 2. Parca îl vad pe acest mare revolutionar in fruntea Garzilor Naționale calare pe o capra….:)))))))))))

  Votant
  29 iunie 2013 at 09:48
  Răspunde

 3. Oare cum va arata un bou calare pe o capra?si după el cohorta de paramilitari compusă din doi….o scula si un ou….:)))))))

  Valer
  29 iunie 2013 at 10:38
  Răspunde

 4. Domnule deputat europarlamentar SILAGHI, cît timp mai compromiteţi instituţia agricola a judeţului Satu Mare cu homosexualul Cioltean Ion cu sudii la f.f., turnator al fostei securitaţi şi ciripitorul lui Marian Valer ?

  ioan coroian
  29 iunie 2013 at 12:42
  Răspunde

 5. =)))))))))))))))))))))))))))))))

  Ciprian Bojan
  29 iunie 2013 at 19:27
  Răspunde

 6. mie mi se par comentariile astea inutile

  serju
  30 iunie 2013 at 07:37
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *