More

    Primăria Negreşti Oaş sprijină acţiunile ecologice ale elevilor

    actiuni-ecologice-elevi-neg

    Concursul de educaţie ecologică “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Organizat la iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, anul acesta concursul se desfăşoară având ca temă campania de combatere a ierbii pârloagelor, plantă cu un puternic efect alergogen şi deosebit de nociv pentru sănătatea populaţiei.Un număr de opt echipaje, patru din Ungaria şi patru din judeţul Satu Mare, se luptă pentru câştigarea unui loc fruntaş la etapa internaţională a concursului care va avea loc pe data de 5 iunie, marcând astfel Ziua Internationala a Mediului.

    Aflat printre finalişti, Liceul Teoretic Negreşti Oaş a ocupat locul întâi la etapa judeţeană şi derulează o serie de acţiuni de combatere a acestei plante invazive de carantină. Voluntarii au solicitat în acest sens şi sprijinul Primăriei oraşului Negreşti Oaş, iar în ultima şedinţă a Consiliului Local s-a votat emiterea unei hotărâri de Consiliu în ceea ce priveşte luarea cât mai urgentă a unor măsuri eficiente cu scopul diminuării efectelor produse de iarba pârloagelor. “Consiliul local al oraşului Negreşti Oaş întrunit în şedinţa ordinară astăzi 24.05.2013, la solicitarea profesoarei Mariana Vasile, coordonator proiecte şi programe din cadrul Liceului Teoretic Negreşti Oaş, hotărăşte ca pe teritoriul oraşului să fie stabilite măsuri de combatere şi limitare a răspândirii plantelor cu potenţial alergen (gen iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia, pelinul – Artemisia sp. ) prin lucrări agrotehnice repetate la sol, scoaterea rădăcinilor prin metode mecanice, smulgere, cosire şi metode chimice standard de erbicidare”, se arată în proiectul de hotărâre respectiv.
    Primarul Aurelia Fedorca a felicitat elevii voluntari şi i-a asigurat de tot sprijinul necesar în derularea acţiunilor propuse.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE