More

    Primăria Porumbeşti stă pe un butoi cu pulbere

    audiente

    În cadrul audienţelor de ieri de la Prefectură, ţinute de prefectul Eugeniu Avram, consilierul local al comunei Porumbeşti, Pelei Alexandru, a depus o petiţie prin care erau aduse acuzaţii grave la adresa primarului comunei, Simon Levente. Printre altele, edilul era acuzat că în ultimii opt ani nu a fost publicat nici pe site-ul Primăriei nici în alte locuri de afişare niciun proiect de hotărâre al Consiliului Local, că sunt persoane care circulă cu maşina Primăriei deşi nu sunt angajaţi ai acesteia, că primarul nu este interesat să acceseze fonduri europene şi multe altele. Consilierul local a mai afirmat că nu a mai fost convocată o şedinţă a Consiliului Local Porumbeşti de peste 60 de zile şi că sunt cel puţin patru consilieri locali nemulţumiţi de activitatea primarului. În afară de Prefectura Satu Mare, petiţia mai este adresată şi Curţii de Conturi, DNA, Poliţiei şi Finanţelor.
    Prefectul Eugeniu Avram a declarat că în baza acestei petiţii, va fi constituită o echipă de control care se va deplasa la sediul Primăriei Porumbeşti pentru a verifica dacă cele reclamate sunt adevărate.
    Tot la audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi Csaki Joszef, din Româneşti, care acuza faptul că în apropierea casei sale a fost construit un grajd. Prefectul a spus că va sesiza organele competente să verifice situaţia şi, dacă este cazul, să fie luate măsuri. Bineînţeles, nu au lipsit şi obişnuitele probleme de fond funciar, multe dintre acestea neputând fi rezolvate la Prefectură datorită faptului că există cel puţin o sentinţă judecătorească peste care nu se poate trece.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE