26 April 2018

Profil de senator înşelător

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer-marian

Senatorul independent Marian Valer, care a pozat tot timpul într-un om al dreptăţii, i-a înşelat pe sătmăreni în modul cel mai ordinar cu putinţă. În loc să fie reprezentaţi în Senat de un om integru, care să vrea să facă ceva pentru binele alegătorilor săi şi al tuturor locuitorilor acestei ţări, soarta a făcut să fie reprezentaţi în Camera Superioară a Parlamentului de un infractor de drept comun, un şantajist de presă, un om violent, devenit un adevărat pericol public, un homosexual dovedit, un fost colaborator al serviciilor secrete, care a ajuns să fie obsedat de faptul că e urmărit, ascultat şi filat de acestea inclusiv din elicopter, de un individ care recunoaşte cu propria-i guriţă că este bolnav cu capul. După cinci ani în care a frecat fără rost băncile Senatului, singurele lucruri pe care le poate arăta independentul Marian Valer sunt interpelările sale lungi şi plictisitoare, inutile şi fără efect. În schimb, Marian Valer, poreclit de presa centrală senatorul Che Guevara, senatorul elicopter sau senatorul OZN, se poate mândri că, datorită activităţii sale haotice şi dezlănţuite, judeţul Satu Mare este perceput drept unul dintre cele mai corupte judeţe din întreaga ţară.

INFRACTOR DE DREPT COMUN. Fost procuror comunist, senatorul independent Marian Valer vroia să fie perceput ca un om corect, care luptă de unul singur împotriva tuturor infractorilor din judeţ, din ţară, din lume şi chiar din întreaga galaxie. În schimb, a reieşit că a fost urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi complicitate la înşelăciune. Administratorul firmei SC Leda SA, la care Marian Valer era angajat ca şi consilier juridic, a obţinut mai multe credite bancare pe baza unor acte false, iar o parte din aceste acte au fost falsificate taman de actualul senator independent. Poliţiştii care l-au cercetat pe actualul senator îl cataloghează drept un infractor de drept comun, care a adoptat o atitudine umilă, demnă de milă. Prin operaţiunile cu garanţii false, de genul celei descrise anterior, Marian Valer şi complicii săi au creat un prejudiciu de peste 5,14 milioane de dolari unor bănci. Numitul Marian Valer a reuşit să scape basma curată după ce dosarul a fost muşamalizat cu ajutorul unor foşti colegi din Procuratură. Pentru a putea obţine acest lucru, a reuşit inclusiv să contribuie la schimbarea unui fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, colonelul (r) Vasile Fernea.

ŞANTAJIST DE PRESĂ. După ce a zburat din Procuratură, pozând într-un jurnalist justiţiar, numitul Marian Valer nu a făcut altceva decât să-şi urmărească propriile interese, derulând ample campanii de presă la comandă sau împotriva celor care nu cedau şantajelor sale. Fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, a plătit cu libertatea sa refuzul de a-i acorda jurnalistului Marian Valer o locuinţă socială. În calitate de director al cotidianului Gazeta de Nord- Vest, Marian Valer a demarat între anii 2002 şi 2008 o adevărată campanie de denigrare a fostului secretar al judeţului Satu Mare, Cornelia Bota. Aceste atacuri murdare au avut la bază refuzul secretarului Cornelia Bota de a-i vinde actualului senator independent fostul sediu al Gazetei de Nord- Vest, situat pe strada Mihai Viteazul nr.32 din municipiul Satu Mare. Nu a scăpat de atacurile murdare nici fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo, care a ajuns să-şi dea demisia în urma presiunilor exercitate asupra sa şi a familiei sale. Spre ghinionul lui Marian Valer, Ştefan Szabo şi Cornelia Bota n-au cedat, refuzând să-i facă jocurile. Cam aceasta este metoda de lucru a personajului Marian Valer, care a atacat de-a lungul anilor numeroşi oameni pentru a obţine favoruri de la unii, bani sau informaţii de la alţii.

 PERICOL PUBLIC. Din cauza ieşirilor sale violente, senatorul independent Marian Valer a devenit un adevărat pericol public pentru sătmăreni. După ce l-a agresat pe directorul economic al Gazetei de Nord-Vest, Cătălin Filip, i-a jignit, i-a ameninţat şi a încercat să-i lovească pe directorul Gazetei de Nord-Vest, Szasz Lorand, şi pe redactorul şef Ciprian Bâtea, joia trecută senatorul Marian Valer a vrut să-l agreseze pe fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, colonelul (r) Vasile Fernea. Demnitarul agresiv a provocat un adevărat scandal în faţa casei lui Fernea, ameninţându-l că îl va băga în puşcărie şi îi va distruge familia, fiind la un pas de a-l agresa fizic. Tot joia trecută, Marian Valer l-a ameninţat şi pe redactorul şef al Nord-Vest TV, Victor Constantinovici. De asemenea, acesta a ameninţat câţiva distribuitori de ziare că riscă să fie linşaţi dacă vor avea curajul să distribuie un ziar la sărbătoarea fiilor satului din comuna Dăbâca, judeţul Cluj. Potrivit DEX-ului, a linşa înseamnă a ucide pe cineva prin linşaj. Cu alte cuvinte, marele Marian Valer a ajuns să ameninţe cu moartea nişte simpli distribuitori de ziare, călcând astfel în picioare Codul Penal, care prevede pedepse aspre cu închisoarea atât pentru ameninţare, cât şi pentru crimă.

HOMOSEXUAL DOVEDIT. Potrivit unui document exploziv prezentat de Gazeta de Nord-Vest, senatorul independent Marian Valer era cunoscut ofiţerilor Direcţiei de Cercetări Penale a fostei Securităţi ca un homosexual notoriu. Documentul strict secret a fost elaborat în aprilie 1985. Potrivit experţilor consultaţi de GNV, asemenea recunoaşteri erau urmate de racolarea ca şi informator. Deşi homosexualitatea era pedepsită de lege, iar securiştii cunoşteau orientarea sexuală deviantă a lui Marian Valer, acesta a continuat să activeze în cadrul Procuraturii Locale Satu Mare. Probabil luat de val, încă senatorul independent Marian Valer a recunoscut cu propria sa guriţă că a planificat să neutralizeze Securitatea în anii 1988-1989, precum şi faptul că, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale Satu Mare, a iniţiat şi a realizat imediat după Revoluţia din 1989 o amplă percheziţie la sediul Securităţii Satu Mare. Numitul Marian Valer era convins că, cu ajutorul unui fost şef al SRI Satu Mare, iresponsabil, penal şi trădător, a distrus urmele colaborării sale cu Securitatea, însă au existat angajaţi din instituţie care au reuşit să facă copii înainte ca aceste dovezi să fie distruse. Profitând de distrugerea dovezilor, senatorul Marian flutură acum o adresă de la CNSAS din 2008, în care scrie că acesta nu ar fi avut niciun dosar la fosta Securitate. În curând, vom publica şi copii după actele care atestă că a fost informator al Securităţii, realizate înainte de distrugerea acestora de către un fost şef al SRI Satu Mare, cu care Marian Valer era prieten la cataramă.

COLABORATOR AL SERVICIILOR SECRETE. În declaraţia de inculpat dată în faţa magistraţilor Judecătoriei Sfântu Gheorghe, în procesul pentru calomnie şi insultă intentat de fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, Marian Valer se prezintă ca şi un colaborator de încredere al serviciilor secrete, care i-au înmânat tot felul de note şi rapoarte secrete. În faţa instanţei de judecată, inculpatul Marian Valer a declarat cu propria sa guriţă că a colaborat îndeaproape cu fostul Doi şi un sfert (UM 0215), fostul serviciu secret al Ministerului de Interne, şi cu Serviciul Român de Informaţii. Relaţia apropiată a actualului senator independent cu Doi şi un sfert şi SRI vine parcă să confirme şi relaţia acestuia cu Securitatea.

OBSEDAT DE SERVICII. Fiind convins că actele care îi atestă colaborarea cu fosta Securitate au fost distruse fără urme, Marian Valer a pornit un adevărat război cu toate serviciile secrete din România, susţinând că a fost ţinta acestora. Senatorul Marian Valer l-a acuzat pe directorul adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, că întreprinde acţiuni de poliţie politică şi de instigare la omor la adresa lui. Apoi s-a lăudat că a intrat şi în vizorul serviciului secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI), aşa-zisul “Doi şi un sfert”. De-a lungul anilor, senatorul independent Marian Valer a acuzat o mulţime de persoane cu funcţii importante în stat că ar fi ofiţeri sub acoperire sau colaboratori ai serviciilor secrete. Senatorul Marian Valer a plusat ulterior, afirmând că în 2011 a fost ţinta unor “operaţiuni combinate” ale SRI, SPP şi SIPI, fiind supus unui control tehnic total (TOT) timp de trei luni. Pe lângă interceptarea tuturor convorbirilor telefonice, dar şi ambientale, pe stradă, în diverse magazine, restaurante, pieţe, aeroporturi, inclusiv prin intermediul unui microbuz cu o staţie specială, cel puţin trei echipe de filaj, una la Bucureşti şi două la Satu Mare, senatorul Marian Valer a afirmat că a fost filat inclusiv dintr-un elicopter pe care nu l-a văzut, ci doar l-a auzit. Afirmaţiile sale au devenit subiect de băşcălie în presa centrală, Marian Valer ajungând să fie numit senatorul Che Guevara, senatorul elicopter sau senatorul OZN.

 BOLNAV CU CAPUL. În aceeaşi ordine de idei, senatorul independent Marian Valer a acuzat serviciile inclusiv de faptul că l-au îmbolnăvit la cap, adăugând că SUA au făcut presiuni să fie dat deoparte din conducerea PSD. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută în aprilie a acestui an, numitul Marian Valer a prezentat un act medical care confirmă că are probleme cu creierul şi cu tiroida. “Leziuni microischemice prefrontală dreaptă şi capsulară externă stângă”, respectiv “glanda tiroidă apare cu volum mult redus al ambilor lobi, cu structura difuză, hipoecogenă, sub rezerva vizualizării ecografice cu dificultate a lojei tiroidiene – hipoplazie/atrofie tiroidiană” au fost diagnosticele prezentate chiar de senatorul Marian. Deşi recunoaşte că are probleme grave cu capul, numitul Marian Valer continuă să participe la procesul legislativ din Senatul României.

 ACTIVITATE ZERO BARAT. În calitate de reprezentant al sătmărenilor în Parlamentul României, senatorul independent Marian Valer nu a făcut absolut nimic tangibil pentru judeţul Satu Mare. În loc să facă lobby pentru atragerea de fonduri guvernamentale în judeţul nostru sau să promoveze legi care să-i ajute pe sătmăreni, numitul Marian Valer a atacat fără nicio logică ocupanţii unor funcţii cheie ale statului. Numeroasele şi interminabilele sale interpelări nu au avut niciun efect asupra locuitorilor acestui judeţ. În schimb, datorită acestora Satu Mare a ajuns să fie perceput drept unul dintre cele mai corupte judeţe din întreaga ţară. În schimb, numitul Marian Valer profită din plin de calitatea de senator pentru a face presă privată pe bani publici. Senatorul care nu mai reprezintă pe nimeni editează o fiţuică calomnioasă cu ajutorul angajaţilor fără căpătâi ai cabinetului parlamentar şi o distribuie cu maşina Senatului României. Toate aceste mârşăvii sunt plătite din suma forfetară a senatorului Marian, adică din banii contribuabililor sătmăreni, inclusiv ai celor pe care îi atacă în cel mai ordinar mod cu putinţă în fiţuica sa clandestină.

Alex Ohaha

5 Responses to Profil de senator înşelător

 1. Referitor la activitatea zero barat a senatorului Marian, atunci ceilalti parlamentari satmareni de care nu a auzit aproape nimeni timp de 23 de ani ce sa spunem?? Cum se numesc cei care au fost in aceeasi barca cu acest om si au "vaslit" impreuna? Raspunderea nu le revine tuturor, este adevarat in proportii diferite??

  liliana
  24 iunie 2013 at 22:52
  Răspunde

 2. Singurul care poate sa-l lase fara replica si sa confirme ca a fost cercetat pt. HOMOSECSUALISM (cu toate,… ca in nemericia lui….) este un fost sef la cercetari pneale, din cadrul securitati din Satu Mare, Octav Pancescu. Acesta, avea sotia secretara la procuratura locala, nu a fost atacat sau pomenit vreodata de Mar(e)lanul Castorica. Pancescu, a fost unul dintre cei mai odiosi securistii din Satu Mare.

  Satmarean_uu_ul
  25 iunie 2013 at 00:45
  Răspunde

  • Baieti! Altceva nu aveti ? Terminati odata cu balacareala. Sunteti toti la fel.

   Vasilica
   25 iunie 2013 at 13:15
   Răspunde

 3. Din nefericire soarta cetatelnilor si copiilor nostri din judetul nostru, este in mana acestor oameni cruzi, incompetenti ,indiferenti,fara nici un pic de civilizatie si morala.Din cauza acestor ,asemenea oameni platiti din bani publici o fetita minora cu handicap din Carei este umilita si batjocorita de ani de zile ,ajungand sa fie tarata prin tribunale,procese ,dosare si instante ,luptand pentru drepturile ei la o viata decenta,la varsta ei de 14 ani.

  Careian
  25 iunie 2013 at 08:36
  Răspunde

 4. Vad ca publicati numai ce va convine voua si sefilor vostrii

  Vasilica
  25 iunie 2013 at 13:16
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *