More

    Proiecte culturale susținute material de Primăria Zalău

    biblioteca

    Biblioteca Judeţeană ”Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj şi Asociaţia ”Prietenii Bibliotecii” Zalău au primit suma de 10.200 de lei din partea Consiliului Municipal Zalău pentru derularea a două proiecte culturale pe care le vor derula în acest an. Este vorba despre proiectul ”Teatrul educă spiritul”, pentru care Biblioteca Judeţeană a primit o finanţare de 4.200 de lei şi despre proiectul „De la tradiţional la contemporan”, pentru care s-a primit o finanţare de 6.000 de lei.

    Printre obiectivele proiectului „Teatrul educă spiritul” se numără facilitarea şi îndrumarea populaţiei municipiului Zalău spre cultură, prin lectură şi teatru; dezvoltarea de noi competenţe în rândul tinerilor, prin implicarea acestora în spectacolele de teatru-lectură, precum şi creşterea ofertei culturale în municipiul Zalău, prin posibilitatea participării comunităţii la piesele de teatru care vor fi puse în scenă şi promovarea Festivalului Zilele Romane. Principalul rezultat al acestui proiect va fi promovarea Festivalului ZILELE ROMANE şi a municipiului Zalău prin creşterea nivelului cultural-educaţional al locuitorilor, atragerea spre lectură-teatru şi oferirea unei posibilităţi de recreere pentru comunitate. Perioada implementării proiectului va fi iunie – septembrie 2013.
    Cel de-al doilea proiect, ”De la tradiţional la contemporan”, are ca scop protecţia valorii şi dezvoltarea aptitudinilor de creaţie artistică ori a înclinaţiei către meşteşuguri inspirate de tradiţie şi folclor, promovând legături active între copiii cu pasiune şi talent pentru arta tradiţională sălăjeană şi persoane adulte sau de vârsta a III-a, cu experienţă în tradiţia meşteşugurilor populare. Principalul rezultat al acestui proiect îl reprezintă revitalizarea meşteşugurilor tradiţionale în judeţul Sălaj şi promovarea acestora ca pe un produs turistic specific şi de valoare. Proiectul se va derula în perioada iunie – septembrie 2013.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE