More

    Sătmărenii cer demisia senatorului Marian Valer

    valer-marian

     

    Marea majoritate a sătmărenilor s-au arătat neplăcut surprinşi de faptul că senatorul Marian Valer este homosexual, potrivit actului publicat în numărul de ieri al Gazetei de Nord-Vest. În sondajele de opinie realizate pe stradă de reporterii GNV, sătmărenii intervievaţi consideră că în aceste condiţii senatorul Marian Valer nu mai poate reprezenta judeţul nostru în Parlamentul României, cel puţin nu din punct de vedere moral, afirmând că acesta ar trebui să îşi dea demisia. Mai mult, au fost sătmăreni care au afirmat că senatorul ar trebui să părăsească judeţul Satu Mare şi să se întoarcă în Dabâca, localitatea sa natală.
    În cele ce urmează vom prezenta părerile sătmărenilor intervievaţi în cadrul sondajului de opinie.

    Întrebare: Ce părere aveţi despre faptul că, potrivit dovezilor prezentate de GNV, senatorul Marian Valer este homosexual?

    Liviu Lenghel, 55 de ani, muncitor: “Nu ştiam că ar putea fi homosexual, ştiam doar că a fost dat afară din partid. În cazul în care se dovedeşte faptul că este homosexual, consider că nu mai poate reprezenta judeţul nostru în Parlamentul României şi sunt de părere că cel mai bine ar fi dacă şi-ar da demisia”.

    Gheorghe Sigărtan, 45 de ani, muncitor: “Nu am auzit până acum faptul că Marian Valer ar fi homosexual şi mă surprinde acest lucru. Nu cred că este normal ca un om care are astfel de orientări să ne reprezinte pe noi, sătmărenii, în Parlamentul României. Nu ştiu ce ar trebui să facă în continuare. Poate să-şi dea demisia din Parlament.”

    Cristian Tătaru, 43 de ani, taximetrist: “Nu-l cunosc personal pe acest om, dar dacă este adevărat ce se spune despre el, atunci consider că nu-i mai poate reprezenta pe sătmăreni în Parlamentul României. De fapt, nici dacă nu ar fi homosexual nu prea avea ce căuta în Parlament. Tot timpul se lega de toată lumea, de oameni politici, de directori de instituţii, şi cine nu era cu el era împotriva lui. Părerea mea este că a fost o greşeală că a ajuns acolo. În momentul de faţă, acest om ar trebui să plece, oriunde, să nu-l mai vadă nimeni. Să se retragă din viaţa publică şi să mediteze la ceea ce a făcut.”

    Grigore Coţan, 43 de ani, bucătar: “Îmi este greu să cred acest lucru. Însă dacă totuşi aceste lucruri sunt adevărate, sub nicio formă nu mai poate reprezenta judeţul Satu Mare în Parlamentul României şi cred că ar trebui să-şi dea demisia.”

    Ioan Vezentan, 76 de ani, pensionar: “Nu-l cunosc foarte bine pe acest om, însă atitudinea lui din ultima perioadă lasă mult de dorit. Pe mine m-a dezamăgit foarte tare. Am avut neplăcerea de a-l vedea în câteva ipostaze foarte neplăcute pentru un om ca el, după ce a consumat mari cantităţi de alcool. În ceea ce priveşte orientările sale sexuale, tema mă depăşeşte şi nici măcar nu-mi place să vorbesc despre aşa ceva. Consider că ar trebui să-şi dea demisia din Parlament şi să se ducă la Dăbâca.”

    Cziszar Margareta, 70 de ani, pensionară: “Nu pot să spun prea multe pentru că nu-l cunosc pe acest om decât ceea ce am citit prin ziare. Dar de faptul că ar fi homosexual nu am auzit până acum. Am auzit multe lucruri urâte despre el, că atacă pe toată lumea, dar nu am ştiut până acuma că este şi homosexual. Dar dacă este aşa, consider că este un lucru urât ca un homosexual să reprezinte judeţul Satu Mare în Parlamentul României şi, după părerea mea, ar trebui să renunţe la funcţia de parlamentar.”

    Margareta Sima, 52 de ani, casnică: “Nu ştiu ce să spun pentru că nu ştiu cine este. Dacă este adevărat, consider că este un lucru rău, mai ales dacă spuneţi că este parlamentar, şi ar trebui să-şi dea demisia.”

    Balogh Tamas, 18 ani, elev: “Nu am nimic împotriva homosexualilor şi fiecare este liber să facă ce doreşte. Nu-mi este deloc simpatic senatorul Marian Valer, dar faptul că este sau nu homosexual nu ar trebui să fie un criteriu care să decidă dacă să mai rămână sau nu în Parlamentul României.”

    Daniela Săluişan, 42 de ani, lucrător comercial: “Mă abţin, chiar nu ştiu ce să vă spun. S-ar putea să fie, cum la fel de bine s-ar putea să nu fie homosexual. Fiecare are orientarea lui sexuală. Însă din acest motiv, cel puţin din punct de vedere moral, nu cred că mai poate să ne reprezinte pe noi, sătmărenii, în Parlamentul României, şi consider că cel mai normal ar fi să-şi dea demisia.”
    Marius Maxim, 23 de ani, şomer: “Nu ştiu prea bine cine este Marian Valer . A fost deputat sau senator? Dacă este adevărat, nu mi se pare normal acest lucru. Nu mi se pare indicat ca un astfel de om să ne reprezinte în Parlament şi cred că ar trebui să-şi dea el singur demisia.”

    Ilie Pop, 67 de ani, pensionar: “Dacă cei de la Gazeta de Nord-Vest au date concrete în acest sens, înseamnă că este adevărat. Dacă aşa este situaţia, atunci Valer Marian nu mai are ce căuta în Parlament. Cel mai bine ar fi pentru el să îşi dea demisia şi să plece la Dabâca, de unde este el de loc, în cazul în care îl mai primesc şi acolo.”

    Racz Balint, 62 de ani, pensionar: “Nu am auzit aşa ceva până acum, dar dacă se adevereşte, atunci afară cu el. Trebuie să-l dea afară pentru că homosexualii nu au ce căuta în Parlamentul României.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE