Senatorul Marian sare la beregata presei

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer-2

Senatorul independent Marian Valer, afiliat recent grupului PPDD din Senat, deşi se laudă că a fost om de presă timp de aproape 18 ani, atentează în cel mai ordinar mod cu putinţă la libertatea presei. Acesta nu poate să conceapă că presa sătmăreană nu îi mai ridică osanale şi abuzează de funcţia sa pentru a şicana apariţia şi distribuţia ziarelor Gazeta de Nord-Vest şi Gazeta de Satu Mare. Sâmbătă, acesta a apărut în faţa casei colegului nostru care se ocupă de distribuţia ziarelor Gazeta de Nord-Vest şi Gazeta de Satu Mare, a fotografiat maşina redacţiei GNV şi a solicitat la 112 efectuarea unei percheziţii la domiciliul colegului Sebastian Bumb. Tot sâmbătă, în jurul orei 22.00, senatorul independent Marian Valer a încercat să pătrundă prin efracţie în sediul postului de televiziune Nord-Vest TV şi al cotidianului Gazeta de Nord-Vest, situat în Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare.

Un nou abuz al senatorului Marian
Deşi se laudă că a fost jurnalist şi cunoaşte legile ţării, senatorul independent Marian Valer se încăpăţânează să continue cu abuzurile îndreptate împotriva reprezentanţilor mass-mediei sătmărene, în special împotriva foştilor săi colaboratori. Sâmbătă, 29 iunie 2013, în jurul amiezii, acesta a descins în faţa casei din Petin a colegului nostru Sebastian Bumb, care se ocupă de distribuţia ziarelor Gazeta de Nord-Vest, editat de SC Nord Vest TV Advertising SRL, şi Gazeta de Satu Mare, editat de SC Media Total SRL. După ce a filmat şi fotografiat maşina redacţiei, senatorul independent a sunat la 112, reclamându-l pe Sebastian Bumb că ar deţine ziare contrafăcute. Poliţia a răspuns prompt, poate chiar prea prompt, sesizării senatorului Marian, care stătea în apropiere în maşina cu numărul de înmatriculare SM 10 SEN, aflată în proprietatea Senatului României.

Sesizare neconfirmată de poliţişti
Poliţia a sosit în scurt timp la faţa locului pentru a verifica sesizarea senatorului Marian, care ceruse efectuarea unei percheziţii domiciliare şi confiscarea aşa-ziselor ziare contrafăcute. Sebastian Bumb le-a explicat poliţiştilor că este reprezentant al firmei Media Total SRL, care editează în condiţii de legalitate ziarul Gazeta de Satu Mare, de a cărui distribuţie se ocupă. Poliţiştii şi-au cerut scuze, spunând că au fost obligaţi să răspundă sesizării stupide a senatorului independent Marian Valer, pierzând vremea de pomană, în loc să se deplaseze de urgenţă la un furt care a avut loc în satul Amaţi. “M-am trezit cu poliţiştii în faţa casei. Când am ieşit din curte, l-am văzut pe numitul Marian Valer, care stătea puţin mai încolo de casa mea în maşina Senatului. Soţia, dar în special cei doi copii, s-au îngrozit când au văzut poliţiştii. Vă daţi seama ce cred acum despre mine vecinii? Probabil că mă consideră infractor din cauza acestui senator independent, care abuzează tot mai des de funcţia sa. Mai ales că acum câteva zile am fost la Poliţie să dau declaraţii tot din cauza lui”, ne-a declarat Sebastian Bumb.

A încercat să spargă sediul Nord-Vest TV
Tot sâmbătă, în jurul orei 22.00, senatorul independent Marian Valer a încercat să pătrundă prin efracţie în sediul postului de televiziune Nord-Vest TV şi al cotidianului Gazeta de Nord-Vest, situat în Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare. Acesta era însoţit de încă trei persoane, probabil angajaţi ai cabinetului său parlamentar. Echipa de şoc a apărut în faţa sediului Nord-Vest TV şi al Gazetei de Nord-Vest tot în maşina Senatului, cu numărul de înmatriculare SM 10 SEN. Elanul numitului Valer Marian şi al însoţitorilor săi a fost oprit brusc de apariţia unuia dintre angajaţii firmei de pază şi protecţie, cu care societatea Nord-Vest TV Advertising SRL are încheiat contract pentru paza sediului. Probabil senatorul Marian Valer şi-a adus aminte de alte experienţe recente şi ruşinoase la adresa sa cu reprezentanţii firmei SC Big Security SRL. Aşa că a fugit şi el şi însoţitorii săi ca nişte laşi, demarând în trombă cu maşina Senatului, fiind la un pas de a-l uita la faţa locului pe unul dintre însoţitori.

Solicitare pentru percheziţii domiciliare
Senatorul independent Marian Valer nu cunoaşte legile acestei ţări. Deşi a trecut aproape un sfert de secol de la instaurarea democraţiei, numitului Marian Valer nu îi pasă nici cât negru sub unghie de respectarea dreptului de proprietate intelectuală. După ce a editat patru numere din fiţuica sa ordinară, din care ultimul a fost cel mai sincer şi cel mai reuşit, senatorul Marian nu poate să priceapă că marca “Gazeta de Satu Mare” aparţine legal societăţii Media Total SRL, care a înregistrat-o la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Media Total SRL a editat deja, în condiţii de deplină legalitate, al doilea număr al ziarului Gazeta de Satu Mare. În pofida acestui lucru, senatorul Marian Valer continuă să-şi împrăştie prin judeţ fiţuica ordinară, tipărită sub aceeaşi siglă şi aceeaşi denumire. Să nu uităm de site-ul care foloseşte cuvintele din brandul deţinut legal de Media Total SRL. Având informaţii că la domiciliul său depozitează sute de exemplare din ziarul ilegal, cerem şi noi Poliţiei să le confişte după ce va efectua o percheziţie inopinată. Nu este exclus ca la percheziţia respectivă să se găsească şi bani provenind din mita încasată din şantaje. Cerem Poliţiei să efectueze percheziţii şi la domiciliile angajaţilor biroului senatorial, asta în cazul în care au domiciliu stabil pe undeva. Nu este exclus să se găsească droguri cel puţin la unul dintre ei.

Uitat total sau criticat de presă
Obişnuit ca tot judeţul să-i stea la picioare, senatorul independent Marian Valer nu poate concepe să fie criticat de mass-media sătmăreană. Conform aşteptărilor sale toată presa sătmăreană trebuia să-l ridice în slăvi, reproducând interpelările şi declaraţiile sale politice, interminabile şi plictisitoare. Adică cum se întâmpla când se credea mare mogul de presă şi dirija din umbră şi penumbră Gazeta de Nord-Vest. Toată presa sătmăreană trebuia să participe la conferinţele sale de presă, la fel de interminabile şi plictisitoare, în care ataca în scopuri personale o mulţime de oameni, care nu îi dădeau bani, alte bunuri, informaţii sau ale căror funcţii erau râvnite de apropiaţii senatorului. Numitului Marian Valer îi este imposibil să accepte că presa sătmăreană fie îl critică pentru abuzurile sale, fie îl ignoră cu desăvârşire. Nici nu e de mirare că i-a şi atacat în fiţuica sa calomniatoare pe câţiva dintre jurnaliştii sătmăreni, atribuindu-le epitete greu de reprodus în paginile unui ziar.

Apel la protecţia autorităţilor
Din cauza ieşirilor sale violente, senatorul independent Marian Valer a devenit un adevărat pericol public pentru sătmăreni. După ce l-a agresat pe directorul economic al Gazetei de Nord-Vest, Cătălin Filip, i-a jignit, i-a ameninţat şi a încercat să-i lovească pe directorul Gazetei de Nord-Vest, Szasz Lorand, şi pe redactorul şef Ciprian Bâtea, senatorul Marian Valer a vrut să-l agreseze pe fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, colonelul (r) Vasile Fernea. Demnitarul agresiv a provocat un adevărat scandal în faţa casei lui Fernea, ameninţându-l că îl va băga în puşcărie şi îi va distruge familia, fiind la un pas de a-l agresa fizic. Apoi, Marian Valer l-a ameninţat şi pe redactorul şef al Nord-Vest TV, Victor Constantinovici. De asemenea, acesta a ameninţat câţiva distribuitori de ziare că riscă să fie linşaţi dacă vor avea curajul să distribuie un ziar la sărbătoarea fiilor satului din comuna Dăbâca, judeţul Cluj. Potrivit DEX-ului, a linşa înseamnă a ucide pe cineva prin linşaj. Sâmbătă la amiază l-a reclamat la Poliţie pe responsabilul cu distribuţia al ziarelor Gazeta de Nord-Vest şi Gazeta de Satu Mare, iar noaptea a încercat să pătrundă prin efracţie în sediul Nord-Vest TV şi al Gazetei de Nord-Vest. Solicităm autorităţilor să ne protejeze de ieşirile necontrolate ale acestui individ cu grave probleme la cap, până nu se vor înregistra victime. Din cauza stresului provocat de văditele acţiuni de intimidare, unii dintre angajaţii Nord-Vest TV şi ai Gazetei de Nord-Vest ar putea reacţiona violent faţă de abuzurile senatorului Marian.

Alex Ohaha

4 Responses to Senatorul Marian sare la beregata presei

 1. Oameni buni nu il mai bagati in seama pe acest individ,a ajuns un …gainar al neamului

  votant
  30/06/2013 at 23:35
  Reply

 2. GNV va rugam sa puneti un om in poza,acela este o sperietoare

  iosif
  30/06/2013 at 23:39
  Reply

 3. Felicitari conducerii GNV,ati dat dovada de mult bun simt si rationament in conflictul cu acest nesimtit senator.Ma refer la faptul ca in repetate randuri acest ""porc de Dabaca""v-a atacat familiile(parinti,copii,bunici si alte rude) iar voi nu ati pomenit nimic de fiica si mama lui.Acest specimen in nemernicia lui nu se gandeste la ce isi expune fiica si pe mama lui, este de-a dreptul nebun

  QND
  30/06/2013 at 23:53
  Reply

 4. Legatil pe nebun……:)))) est dus cu pluta,se ocupa numai de gainarii

  Zoli
  01/07/2013 at 17:07
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *