More

    Volei licee: LPS, campioana ONSS

    volei1

    După ce anul trecut au câștigat faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar la volei, fetele de la LPS Satu Mare au repetat isprava și-n acest sezon doar că acum la nivel de echipe de liceu. Echipa antrenată de prof. Ovidiu Groza și Adrian Pricop s-a impus în turneul organizat acasă la Satu Mare după ce în grupă a trecut fără emoții cu 3-0 de Ploiești și Buzău și 3-1 de Medgidia. În semifinale fetele noastre s-au impus clar , 3-0 în fața celor de la Tîrgu Mureș, iar ieri la prînz au cîștigat și finala, cu mari emoții , 3-2 în fața Colegiului Tehnic Anghel Saligny din București.
    ”O finală frumoasă ce a avut nevoie de set decisiv și în care omogenitatea echipei noastre a făcut diferența. Părinții au fost minunați în tribune și au creat o atmosferă deosebită, dar meritul principal e al fetelor care s-au dăruit total și au crezut mereu în acest succes” spune prof. Ovidiu Groza cel care a ținut să-i mulțumească în mod deosebit și colegului Adrian Pricop care s-a ocupat la clubul ADEP de aceste jucătoare.
    Finala cîștigată cu 3-2 de LPS Satu Mare a avut și cîteva momente tensionate, antrenorul oaspetelor acuzînd cîteva din deciziile arbitrilor. LPS a pierdut primul set, 20-25, l-a cîștigat pe al doilea, 25-22, și l-a piedut apoi pe următorul la limită, 25-27 tot în urma unor semnalizări curioase dictate de arbitri. Mai proaspete și mai lucide pe final, elevele de la LPS egalează la 2-2 la seturi, 25-14, și apoi în decisiv se impun cu 15-12.
    Pentru LPS au evoluat: Patricia Hebe, Alexandra Mișca, Denisa Mocar, Alexandra Molnar, Henrietta Adamcsik, Adriana Matei, Nicoleta Pop și Vaida Beata.
    În finala mică Tîrgu Mureș a trecut, 3-0 de Medgidia. De menționat că la turneul final de la Satu Mare s-au prezentat șapte echipe, reprezentanta județului Timiș preferînd să rămână acasă deoarece majoritatea jucătoarelor proveneau din clasele a 12-a și erau ocupate cu pregătirea Bacalaureatului.

    Florin Mureșan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE