More

    Weekend plin de evenimente pentru poliţişti

    pol

    Poliţiştii sătmăreni nu au avut timp să “stea la umbră” la sfârşitul săptămânii trecute. Şi asta pentru că au fost solicitaţi să intervină în mai multe situaţii de urgenţă. Din nefericire, doi şoferi s-au ales cu răni grave la Tiream şi la Negreşti-Oaş, în timp ce la Santău un localnic s-a ales cu livada incendiată. De asemenea, patru persoane condamnate şi urmărite naţional au fost depistate şi închise în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

    Doi şoferi răniţi grav
    Pe raza judeţului Satu Mare au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute trei evenimente rutiere care s-au soldat cu accidentarea gravă a două persoane. Primul eveniment rutier s-a produs vineri la Tiream, unde Mirel T., în vârstă de 41 de ani din Chereuşa, în timp ce conducea un tractor cu o remorcă s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma evenimentului produs pe fondul neadaptării vitezei ansamblului de vehicule, conducătorul auto a suferit răni grave. Un alt accident de circulaţie a avut loc, sâmbătă seara, la Bixad, în cadrul căruia G.F., în vârstă de 16 ani, care conducea un autoturism marca BMW a provocat un accident cu pagube materiale. Minorul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. Cel de-al treilea eveniment rutier a fost înregistrat duminică dimineaţa pe strada Victoriei din oraşul Negreşti Oaş, unde Dan C., în vârstă de 24 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Alfa Romeo, pe fondul conducerii irmprudente, a intrat cu maşina într-un gard. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş în vederea acordării de îngrijiri medicale.

    Piroman săltat la Tiream
    Lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Tiream au fost solicitaţi sâmbătă să intervină în localitatea Vezendiu pentru a aplana un conflict între Simona S., în vârstă de 20 de ani, şi fostul concubin, Adrian F., în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost prezent în cursul zilei respective la locuinţa femeii, unde şi-a lovit fosta concubină dar şi pe fiica acesteia,  şi le-a ameninţat că le va incendia casa. Adrian F. s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţare.
    Pe de altă parte, poliţiştii comunei Santău au fost sesizaţi vineri prin Serviciul Apeluri de Urgenţă 112 de către Iosif S., în vârstă de 43 de ani, din Santău, care a reclamat faptul că 12 pruni din livadă i-au fost distruşi prin incendiere. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că Anton P. a dat foc la vegetaţia uscată de pe un teren necultivat aflat în apropierea unei livezi, dar focul s-a extins distrugând 12 pruni şi cauzând astfel proprietarului un prejudiciu de 500 lei. Bărbatului i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

    Patru persoane condamnate, închise în arestul IPJ
    Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat în weekend acţiuni pentru depistarea persoanelor urmărite sau a celor care se sustrag executării pedepsei. Cu această ocazie, au fost identificaţi Dumitru Stan, în vârstă de 26 de ani, care poseda mandat de executare a pedepsei fiind condamnat la 1,3 ani închisoare pentru înşelăciuni comise pe teritoriul Poloniei, Ioan Horvath, în vârstă de 45 de ani, şi Mihai Horvath, în vârstă de 51 de ani, ambii condamnaţi la 2 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, Robert Varga, în vârstă de 34 de ani, condamnat la 3,8 ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie, care a fost depistat de poliţiştii de frontieră în momentul intrării în ţară prin PTF Petea. Nu a scăpat nici Cristian Clipei, în vârstă de 27 de ani, care poseda mandat de arestare preventivă, fiind trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, fiind extrădat de autorităţile italiene. Cei patru au fost încarceraţi în arestul IPJ Satu Mare.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE