24 April 2018

DIICOT pune lupa pe Marian Valer

Filed under: Anchete&Reportaje |

adresa

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pus lupa pe senatorul independent Marian Valer după ce a adus, în mod repetat, atingere siguranţei naţionale. Dovadă stau atacurile şi acuzele de corupţie lansate la adresa mai tuturor instituţiilor statului român, care pot induce oricând o stare de insecuritate în rândul cetăţenilor acestei ţări. Întrucât organele statului n-au reacţionat, fiind probabil intimidate de ieşirile senatorului independent, acesta a început să ameninţe chiar şi cei mai importanţi oameni din stat, precum preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Pentru a-şi duce activitatea infracţională până la capăt, Marian Valer a precizat că va înfiinţa o organizaţie paramilitară, denumită Mişcarea Social Naţională. Dar pentru toate aceste lucruri va da cu subsemnatul, cu vârf şi îndesat. Poate se va autodenunţa şi se va lepăda de aceste apucături demne de lumea a treia. Orişicum, zilele lui în politică sunt numărate.

Marian Valer va da cu subsemnatul la DIICOT
Senatorul nimănui, mai nou independent şi afiliat grupului senatorial al PPDD, a intrat în atenţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De altfel, acest fapt este confirmat printr-o adresă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, semnată de către procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, o altă victimă a senatorului Marian Valer, pe care a atacat-o de mai multe ori, dar numai la adăpostul declaraţiilor politice. Astfel, senatorul nimănui a reuşit să scape de lungul braţ al legii. După obiceiul casei, Marian Valer a dovedit că nu are niciun Dumnezeu şi i-a atacat inclusiv familia procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, printre care tatăl şi fostul soţ al procurorului.

Dovada, negru pe alb
Pe adresa redacţiei Gazeta de Nord-Vest a fost remis un comunicat din partea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, prin adresa nr. 1374/C/2013 din 16 iulie 2013, semnată de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, se aduce la cunoştinţă “faptul că sesizarea dvs. nr. 991/10.07.2013, împreună cu un exemplar al cotidianului Gazeta de Nord-Vest din judeţul Satu Mare din data de 9 iulie 2013 a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”. Suntem cât se poate de siguri că procurorii DIICOT îşi vor face treaba astfel încât sătmărenii să scape de acest senator care a ajuns să nu mai reprezinte pe nimeni, devenind un adevărat paria al judeţului Satu Mare, în timp ce la nivelul Capitalei a devenit un clovn, luat în derâdere spre ruşinea sătmărenilor.

Marian Valer, un pericol public
Reamintim faptul că prin activitatea sa parlamentară, senatorul independent Marian Valer a devenit un adevărat pericol pentru siguranţa naţională. Atacurile şi acuzele de corupţie lansate la adresa mai tuturor instituţiilor statului român pot induce oricând o stare de insecuritate în rândul cetăţenilor acestei ţări. Dacă numai 1% din acuzaţiile de corupţie lansate de numitul Marian Valer, în calitate de senator al României şi nu de simplu cetăţean, ar fi adevărate, ţara noastră ar fi fost exclusă imediat din Uniunea Europeană. Spre norocul tuturor românilor, acuzaţiile incendiare lansate de ditamai senatorul României nu s-au confirmat niciodată. Întrucât organele statului n-au reacţionat, fiind probabil intimidate de ieşirile senatorului independent, acesta a început să ameninţe chiar şi cei mai importanţi oameni din stat, precum preşedintele Băsescu şi premierul Victor Ponta. Autorităţile competente n-au reacţionat nici atunci când senatorul Marian a anunţat cu mare tam-tam că va înfiinţa o organizaţie paramilitară, denumită Mişcarea Social Naţională. Noroc că excluderea sa din PSD şi marginalizarea sa pe plan politic l-a obligat să abandoneze acest proiect.

Legea siguranţei naţionale, un fleac pentru senatorul nimănui
Potrivit Legii nr.51/1991 privind siguranţa naţională a României, “prin siguranţa naţională a României se înţelege starea de legalitate, de echilibru şi de stabilitate socială, economică şi politică necesară existenţei şi dezvoltării statului naţional român, ca stat suveran, unitar, independent şi indivizibil, menţinerii ordinii de drept, precum şi climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor, potrivit principiilor şi normelor democratice statornicite prin Constituţie”.
Atacurile continue ale senatorului independent Marian Valer, caracterizate de lansarea constantă de acuzaţii de corupţie la adresa instituţiilor fundamentale ale statului, au fost de natură a induce o stare de neîncredere a populaţiei în aceste instituţii, afectând starea de stabilitate socială.
Oricare român ar fi luat de bune acuzaţiile “incendiare” ale lui Marian Valer ar fi avut impresia că trăieşte în Afganistan, Coreea de Nord sau Somalia, considerate cele mai corupte ţări din lume.

Alex Ohaha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *