More

    DOGTV, prima televiziune dedicată câinilor, va fi lansată oficial în Statele Unite

    dog

    Câinii plictisiţi, rămaşi singuri acasă întreaga zi, în timp ce stăpânii lor sunt la serviciu, vor avea parte în curând de o companie digitală – o televiziune care difuzează doar programe pentru câini şi căţei.

    DOGTV, o televiziune americană care va difuza programe pentru câini şi căţei, 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, va începe să emită la nivel naţional începând din luna august, pe frecvenţa operatorului american prin satelit DirecTV, care speră să “atragă” în faţa micilor ecrane patrupedele din cele 46 de milioane de familii americane care au cel puţin un animal de companie.

    “Este prima şi singura televiziune dedicată prietenilor noştri patrupezi, nu stăpânilor lor”, a declarat Gilad Neumann, directorul executiv al acestei companii cu sediul general la Tel Aviv.

    DOGTV nu va prezenta echivalentele canine ale unor seriale de succes, precum “Mad Men”, “Downton Abbey” sau “Modern Family”, însă va difuza programe cu muzică, imagini, animaţii şi, ocazional, oameni, concepute cu scopul de a le relaxa şi stimula pe animalele de companie rămase singure acasă şi pentru a atenua sentimentul de singurătate al acestora.

    “Va fi mai mult decât un simplu divertisment pentru câini. Vom crea ceva mai mult decât un mediu”, a spus Gilad Neumann despre această televiziune, care poate fi urmărită contra unui abonament de 4,99 dolari pe lună. “Sunt plictisiţi şi mulţi dintre ei suferă din cauza anxietăţii, cauzată de despărţirea de stăpânii lor. Încercăm să oferim acestor câini ceva asupra căruia să se concentreze, în mediul în care trăiesc”.

    Spre deosebire de copii şi de adulţi care pot să privească la televizor vreme de mai multe ore, fără întrerupere, câinii percep mediul înconjurător într-un mod diferit şi vor fi atraşi imediat de alte lucruri. “Nu dorim să creăm însă o nouă generaţie de «câini de canapea»”, a adăugat el.

    Deşi nu şi-a prezentat deocamdată poziţia oficială, Asociaţia medicilor veterinari din Statele Unite (American Veterinary Medical Association/ AVMA) consideră că orice metodă de relaxare şi de stimulare pentru câinii de companie este binevenită. “S-ar putea să meargă pentru anumiţi câini, dar s-ar putea ca alţii să nu fie interesaţi”, au avertizat reprezentanţii AVMA.

    Programele care vor fi difuzate de DOGTV au fost concepute de profesorul Nicholas Dodman, un specialist în medicina veterinară behavioristă şi director al departamentului de ştiinţe clinice din cadrul Universităţii Tufts din Massachusetts, în colaborarea cu antrenoarea britanică Victoria Stilwell şi militantul pentru drepturile animalelor şi antrenorul Warren Eckstein. Programele au fost testate pe grupuri-ţintă.

    Imaginile care vor fi difuzate au fost create pentru a fi compatibile cu vederea canină, iar sunetul acestor programe include o gamă de frecvenţe compatibile cu auzul câinilor.

    Intenţia lansării televiziunii DOGTV a fost exprimată încă de anul trecut. Totodată, compania americană, care se află în negocieri şi intenţionează să lanseze DOGTV şi în alte ţări, spune că ar dori să lanseze în curând şi o televiziune pentru pisici.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE