More

    E bine să fii preşedinte, eşti generos pe banii altora

    Premierul Ponta a răspuns criticilor preşedintelui Băsescu privind reducerea numărului de burse pentru tinerii din Moldova, arătând că este bine să fii preşedinte şi generos “pe banii altora” şi spunând că atât el, ca prim-ministru, cât şi omologul moldovean muncesc spre deosebire de alte persoane.
    “Mă gândeam ce bine e să fii preşedinte, că eşti generos pe banii altora. Facem gazoductul din banii noştri, burse se dau mai multe tot din banii noştri, e aşa bine să fii generos de la alţii, păcat că Guvernul anterior nu a reuşit să facă nimic, nici să mărească numărul de vize, nici să facă gazoductul cu Moldova. Noi suntem cu treaba şi cu munca, şi prim-ministrul Leancă, şi eu”, a spus Ponta în şedinţa de guvern. El a cerut miniştrilor implicaţi să sprijine toate proiectele convenite cu Republica Moldova.
    Într-un interviu acordat postului Europa Liberă înaintea vizitei pe care o efectuează în Republica Moldova, miercuri, preşedintele Traian Băsescu a declarat, printre altele, că, pentru el, a fost şocant că premierul de la Chişinău, Iurie Leancă, i-a cerut prim-ministrului Victor Ponta să reducă numărul de burse pentru studenţii din Republica Moldova. “Răspunsul nostru, însă, nu poate fi decât că îl mărim, dând o şansă acestor tineri să înveţe în România şi apoi să lucreze în Republica Moldova, fiindcă România are nişte obligaţii morale faţă de generaţia tânără”, a spus Băsescu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE