25 April 2018

Ghinion pentru 13 dascăli sălăjeni

Filed under: Actualitatea Salajeana |

În județul Sălaj, conform datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj, un număr de 13 cadre didactice au renunţat la susţinerea examenului de definitivare în învăţământ, care s-a desfăşurat joi la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, 5 dintre aceştia nu s-au mai prezentat la concurs, iar ceilalţi 8 au părăsit sala de examen după o oră de la distribuirea subiectelor. Potrivit regulamentului, candidaţii care nu doresc să li se evalueze lucrarea depun o declaraţie, înainte de ieşirea din sala de examen. La acest concurs s-au înscris iniţial 145 de cadre didactice, pentru 28 de specializări. Cei mai mulţi candidaţi înscrişi au fost pentru învăţământul primar și învăţământul preşcolar, urmaţi de cei înscrişi pentru disciplina matematică.
Rezultatele vor fi afişate pe 23 iulie, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 23-24 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 27 iulie. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Printre noutăţile examenului din acest an se numără acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.
Definitivarea poate fi obţinută la una dintre specializările înscrise pe diploma pe care candidatul le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic le poate preda, conform centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *