More

    Hoţul strigă hoţii!

    valer-marian-young

    Într-un articol de pe site-ul de doi bani al senatorului independent afiliat grupului PPDD Marian Valer apare o acuzaţie împotriva unei persoane că acum 15 ani, cu firma Roxalcom SRL, a făcut o evaziune fiscală de 341 miliarde lei vechi. Pentru corecta informare a opiniei publice şi pentru dezvăluirea adevăratului caracter al încă senatorului Marian Valer, am realizat o anchetă asupra aspectelor semnalate de senator pentru a putea prezenta situaţia reală.

    scan-2

    Marian Valer, un director costisitor
    Firma Roxalcom SRL a funcţionat în perioada 1998-2000, în localitatea Satu Mare, perioadă în care actualul senator independent Marian Valer era director al cotidianului Gazeta de Nord-Vest, editat la vremea respectivă de societatea Nord-Vest Press SRL, şi făcea pe juristul din umbră al firmei. Acesta a oferit consultanţă juridică şi indicaţii de înstrăinare a firmei, potrivit legislaţiei în vigoare la vremea respectivă.
    În cele din urmă, firma a fost înstrăinată, după cum bine ştie numitul Marian Valer, fără să se săvârşească vreo faptă penală. În toată această perioadă, firma Roxalcom SRL a finanţat ziarul Gazeta de Nord-Vest, al cărui director era Marian Valer. Acesta şi-a tras partea leului din fondurile ziarului. De exemplu, în februarie 1999, fostul director Marian Valer a încasat un salariu de 1.478.478 lei vechi, în timp ce redactorii ziarului câştigau între 350.000 – 400.000 lei vechi. În aceeaşi lună, din drepturi de autor, Valer a încasat 389.890 lei vechi ca drepturi de autor, precum şi 1.300.000 lei pentru deplasări. În aceeaşi perioadă, actualul senator independent a mai beneficiat şi de alte sume consistente de bani.

    Achitat după zece ani de proces
    După anul 2000, autorităţile au început cercetările împotriva administratorului unic, care la vremea respectivă nu mai era Gheorghe Chivari, cum lasă să se înţeleagă Marian Valer. Împotriva noului administrator a fost începută urmărirea penală. Cum bine ştie numitul Marian Valer, având studii juridice, cesiunea părţilor sociale s-a făcut legal, în faţa unui notar public. Este adevărat că în ancheta demarată au ajuns să fie cercetate mai multe persoane, printre care şi fostul administrator Gheorghe Chivari. La capătul unui proces care a durat zece ani, Gheorghe Chivari a fost achitat printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, avocatul său fiind Gheorghiţă Mateuţ, căruia îi mulţumeşte pentru înaltul profesionalism de care a dat dovadă.

    scan-1

    Bani, navetă, reparaţii la casă şi o maşină
    Fostul administrator Gheorghe Chivari se declară uimit şi scârbit de atitudinea numitului Marian Valer. “Nu i-am făcut decât bine şi l-am ajutat mai mult decât era nevoie. Timp de doi ani am făcut cu el naveta la Cluj, vineri îl duceam, iar luni îl aduceam, întrucât concubina lui se afla cu copiii la Cluj, iar el nu vroia să se afişeze cu ei la Satu Mare.

    Tot în aceşti doi ani, l-am ajutat cu diverse sume de bani, i-am făcut pe gratis reparaţii capitale la casa părintească din Dăbâca, care era pe cale să se dărâme. În final, i-am cumpărat din Germania şi un autoturism Opel Vectra, de culoare albastră, fără ca Marian Valer să-mi spună măcar mulţumesc”, ne-a declarat Gheorghe Chivari.
    În continuare, Gheorghe Chivari ne-a dezvăluit modul în care numitul Marian Valer a pus mâna pe diverse acte, ameninţând acum că le va face publice. “Am vrut pe scurt să răspund la acuzaţiile acestui om nerecunoscător, care s-a folosit de mine, pozând în apărătorul meu justiţiar la acea vreme. Profitând de încrederea mea, a pus mâna pe toate documentele legate de anchetă, inclusiv rechizitoriul întocmit de procurori, iar acum, când a intrat în conflict cu cumnatul meu, ameninţă că le va publica în fiţuica sa. Am fost şi rămân un om onest şi nu credeam că un alt om, căruia i-am făcut numai bine şi despre care am crezut că este un jurist de bună-credinţă, ameninţă, şantajează şi profită de faptul că are nişte documente fără nicio valoare juridică. La ce-i ajută şi cui serveşte?”, se întreabă Chivari.

    Un şantajist ordinar şi penibil
    În concluzie, senatorul Marian Valer şi-a arătat încă o dată adevărata faţă de şantajist ordinar, penibil, care n-are nici recunoştinţă, nici bunsimţ, nici omenie, nici familie, nici Dumnezeu. Ar trebui să-i fie ruşine şi să plece din judeţul Satu Mare până nu-l scuipă lumea pe stradă. Suntem ferm convinşi că acest lucru se va întâmpla foarte curând, întrucât sătmărenii s-au convins ce individ josnic şi fără scrupule a ajuns să-i reprezinte în Parlamentul României.

    N.R. Gheorghe Chivari ne-a declarat că îşi rezervă dreptul de a nu dezvălui deocamdată mai multe amănunte despre senatorul independent Marian Valer. Însă Gheorghe Chivari a adăugat că, în cazul în care va mai fi atacat pe acest subiect, va reveni cu alte dezvăluiri picante, multe şi cornute despre numitul Marian Valer, încă senator al României.

    Alex Ohaha

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE