More

    Încep înscrierile la licee

    inscriere

    După aflarea rezultatelor la evaluarea naţională după contestaţii, care nu au produs schimbări semnificative faţă de cele de dinainte, începând de azi urmează prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru cei 2.737 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Satu Mare din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014.

    Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, în perioada 5 – 9 iulie 2013 va avea loc introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere se face de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe se va face la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea. În perioada 6 – 10 iulie se va desfăşura verificarea, de către părinţi şi candidaţi, a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator.
    Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014 va avea loc în data de 16 iulie, urmând ca o zi mai târziu, în unităţile de învăţământ gimnazial, să fie afişate listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ. Afişarea se va face de către fiecare unitate de învăţământ liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate. De asemenea, în perioada 17 iulie – 26 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

    FLORIN DURA

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE