More

    La Zalău s-a dat startul celei de-a XVI-a ediţie a Sărbătorilor Cetăţii

    zalau

    La Zalău s-a dat startul celei de-a XVI-a ediţie a Sărbătorilor Cetăţii. ”Este evenimentul tradiţional al primăriei, ajuns acum la a XVI-a ediţie. Ne-am dorit ca în programul pregătit pentru participanţi, fiecare să găsească cel puţin o activitate, un interpret care să fie pe placul lui şi sperăm că am reuşit acest lucru. În program avem activităţi sportive – turnee de handbal, fotbal, box, lupte libere, tenis de masă, volei şi volei de plajă, concurs de ciclism, streetball, tenis de câmp, spectacole de muzică uşoară, etno, muzică populară şi spectacole muzical coregrafice” a declarat Radu Căpîlnaşiu, primarul Municipiului Zalău.

    Pentru copii, Consiliul Local al Tinerilor organizează în 27 iulie, de la ora 17.00, ”Consiliul Copiilor”, cu desene pe asfalt, pictură pe faţă şi alte jocuri. În perioada 24 – 31 iulie sunteţi aşteptaţi să vizitaţi ”Zalăul arhaic şi cosmopolit”, o expoziţie organizată de Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu”, în holul Primăriei Municipiului Zalău, la etaj. Puteţi participa aici şi la atelierele de creaţie populară ”Croim imaginea oraşului – grădină de la poale de Meseş”. Tot în organizarea bibliotecii, vă propunem în perioada 25 – 26 iulie, între orele 10.00 – 14.00 expoziţia ”De la tradiţional la contemporan” (cărţi şi documente despre Zalău, precum şi volume de artă populară sălăjeană). Locul de desfăşurare este zona centrală (statuia Wesseleny). Evenimentele vor avea loc pe parcursul celor patru zile de sărbătoare. Spectacolul din seara zilei de sâmbătă este poate cel mai aşteptat, vor urca pe scenă invitaţi speciali – interpreţi de muzică uşoară din ţară şi, desigur, vedeta internaţională Nana. Tot sâmbătă, momentul de sărbătoare va fi marcat şi prin focul de artificii de la ora 23.55.
    Între activităţile de pregătire a evenimentului sunt prevăzute şi măsuri de restricţionare a traficului rutier, care presupun blocarea circulaţiei, în perioada 25 iulie – ora 0.00 (noaptea de miercuri spre joi), până în 29 iulie – ora 4, pe următoarele segmente de drum: B.dul Mihai Viteazul – intersecţie Magazin Silvania, până în zona trecerii de pietoni Perla, la intersecţia B.dul Mihai Viteazu cu str. Tudor Vladimirescu; str. Unirii, zona Porolissum, până la intersecţia din zona Magazin Silvania, cu excepţia riveranilor; str. 9 Mai; blocare acces în parcările publice din zona de desfăşurare a evenimentului (parcarea publică de la bl. A96 până la staţia de taxi, inclusiv; parcare Galeriile Meseş; parcare zona Piaţa 1 Decembrie 1918). Ca urmare a acestor măsuri, de blocare a circulaţiei pe B.dul Mihai Viteazul, traficul rutier, inclusiv transportul public local de persoane, va fi deviat pe străzile Gh. Lazăr, Kossuth L., Andrei Şaguna, Cloşca, Parcului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE