More

    ”Marea Selecție” la Carei și Negrești Oaș

    Acţiunea ”Marea Selecţie” s-a dovedit un bun prilej de dezvoltare şi afirmare a sportului luptelor, care vine în completarea performanţelor deosebite existente în prezent, printr-o arie mai mare de selecţie, o mediatizare fără precedent, înfiinţarea de noi centre sportive, atragerea unui mare număr de practicanţi ai sportului din rândul tinerilor, o competitivitate la nivel înalt, angrenarea unui număr mai mare de antrenori, instructori, investitori privaţi, ONG-uri şi voluntari, care doresc ca prin sport şi educaţie să contribuie la formarea armonioasă a tinerilor .
    Efectele acţiunii “Marea Selecţie” şi ecourile acesteia sunt pozitive prin prisma faptului că a fost readusă în actualitate trânta, care cândva a fost apreciată şi nominalizată ca sport naţional.
    Rezultate cu efect imediat au apărut la Carei, unde deja s-au pus bazele unui club sportiv privat, cu recomandarea din partea primarului Eugen Kovacs de a atrage un numar cât mai mare de practicanti ai sportului cu impact social asupra tinerilor si a comunităţii din municipiul Carei, recomandare însuşită de membrii fondatori ai noii asociaţii sportive.
    Dintre copiii remarcaţi îi amintim pe următorii : KRAJTZAR TOBIAS, NAGY LEVENTE, FURO ZSANETT, KRISTALY ARIETTA de la Şcoala Gimnazială nr.1 îndrumaţi de prof. Renata Ghiman şi respectiv PATAKI EDINA, BRATT ADRIEN, PATAKI ANDREA, CIOLTEAN LORIN, ROSZKOPF ALEX şi BOGDAN MATE de la Şcoala Gimnazială nr. 3 îndrumaţi de prof. Teodor Mone.
    La Negreşti Oaş şi în comunele limitrofe numărul de participanţi a fost chiar mai mare, am beneficiat de sprijinul doamnei primar Aurelia Fedorca şi suntem în curs de perfectare a unei strategii de continuitate.
    Dintre copiii remarcaţi îi amintim pe următorii : COSTE IOAN DENIS,
    ANTON MARIAN, AVRAM VASILE, DRAGOŞ IOAN, COSTE SIMINA,
    PETER REBECA, GAVRĂU FABIANA, MATIAŞ ANDREEA, BOITOR ANAMARIA şi BUMB EMANUELA de la Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron” îndrumaţi de prof. Valentin Hereş, Ioan Handrău şi Elena Bud şi respectiv BERTICI IONUŢ, SARKADI BOGDAN, BOGDAN ADRIAN, MALI MARIAN, BLAGA BENIAMIN, BALOG DANA, BALOG ELEONORA şi SAMU ANDREEA de la Şcoala Gimnazială Vama.

    Acţiunea ”Marea Selecţie” a fost susţinută de autorităţile locale şi judeţene, de Inspectoratul Şcolar Judeţean, de S.C. NOVA OAS S.R.L., S.C.CALORSET S.RL., S.C.MUELLER&PRIETENII S.R.L., S.C.BUSINESS COM S.R.L. şi Federaţia Română de Lupte, cărora le mulţumim.

    Gheorghe Ardelean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE