More

    Marian Halas, locul 1 la turneul internațional de la Graz

    20130629_184806

    Rezultat excelent obținut de sătmăreanul Marian Halas în Austria. Judoka de la CS Fușle a terminat pe primul loc al categoriei 81 kg seniori la puternicul turneu internațional ce a avut loc în weekend la Graz.

    Marian Halas care se pregătește pentru Mondialele din Brazilia a trecut prin ippon de judoka din Polonia, Austria, Slovenia iar în finală de reprezentantul Ungariei.
    ”Un turneu foarte puternic cu 1600 de sportivi la toate categoriile, de la copii la seniori. M-am simțit excelent și am reușit să cîștig la categoria mea”, ne-a spus Marian Halas.

    De remarcat că la categoria 91 kg au participat 24 de judoka printre ei și un alt sătmărean, Vasile Fușle junior. Acesta a părăsit competiția în turul 2.
    Tot de la CS Fușle , la categoria 66 kg, Viorel Pișcorean a fost și el eliminat în turul secund.
    La aceeași competiție au concurat și șase judoka de la CS UNIO, Samel Lorand a cucerit argintul la seniori, categoria 100kg, în vreme ce Mercedes
    Czerlau a terminat pe 3 la Under 15, categoria 57 kg.
    Marian Halas își continuă pregătirile la Satu Mare și speră să strîngă pînă luna viitoare 3000 de euro, sumă necesară participării la Mondialele de seniori din Rio de Janeiro. Din păcate Federația Romană de Judo nu suportă cheltuielile decît pentru doi sportivi restul fiind obligați să apeleze la clubul propriu sau la sponsori.
    ”Sper să facem rost de acești bani pentru că ar fi o oportunitate mare pentru Satu Mare de a avea un reprezentant la Mondialele de judo pentru seniori” mai spune Marian Halas .Acesta recunoaște că e greu de ajuns pe podium la Mondiale în condițiile în care în alte țări se investește serios în judo, iar sportivii primesc de la cluburile lor salarii consistente. În același timp speră ca în primul rînd să strîngă suma necesară participării iar apoi acolo să încerce o clasare între primii 8 la categoria 81 kg.
    Pe plan intern următorul concurs pentru Halas va fi Campionatul Național de seniori de la Brașov din octombrie.

    Florin Mureșan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE