21 June 2018

Ministrul Varga doreşte inventarierea cursurilor de apă

Filed under: Locale |

Prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Satu Mare, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat că în scurt timp va fi făcută o inventariere a tuturor cursurilor de apă din ţară. Această acţiune are ca scop găsirea acelor cursuri de apă care nu au perdea forestieră, lucru care cauzează eroziunea digurilor. În acest sens, a dat exemplu chiar o parte a cursului râului Crasna pe care nu exista o perdea forestieră, locuri în care albia râului a săpat în mal. “După cum se poate constata, albia râului a erodat malul tocmai datorită faptului că nu există o perdea forestieră de protecţie pentru a opri acest proces. Din acest motiv au fost necesare lucrări costisitoare de consolidare a digurilor, multe dintre acestea foarte prost făcute”, a declarat ministrul Varga.
Ministrul a precizat, adresându-se directorului adjunct al Administraţiei Naţionale a Apelor Române, Ioan Oprean, şi directorului Administraţiei Bazinelor de Apă “Someş-Tisa” Cluj, Dorel Canta, că în scurt timp va fi demarată o amplă acţiune de inventariere a cursurilor de apă fără perdea forestieră, urmată de o campanie de plantare de puieţi pentru consolidarea digurilor acestor râuri.
Florin Dura

One Response to Ministrul Varga doreşte inventarierea cursurilor de apă

 1. Gargara !!!!
  Se planteaza ,doar in scop electoral….
  Propunerile/solicitarile serioase ale comunitatilor -nu se iau in seama si nu se onoreaza cu puieti in acest sens.
  Lasati gargara, va dau exemple concrete. Comunitate care v-a solicitat puieti pentru plantare ,in acest scop , si pentru drumuri -si ati refuzat cererea .
  Mafie, GOGOMENIE . Ne credeti idioti ??? Daca nu se poate ciupi ceva …..nu va intereseaza….

  gargar
  23 July 2013 at 07:40
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *