More

    Negreşteanul Andrei Bud a câştigat medalia de aur la Balcaniada de Matematică

    bud

    Olimpicul negreştean Andrei Bud a câştigat medalia de aur la Balcaniada de Matematică, care s-a desfăşurat anul acesta în Cipru, în perioada 25 iunie-2 iulie. Acesta va participa la finalul lunii iulie la Olimpiada Internaţională de Matematică care va avea loc în Columbia. Andrei Bud a fost elev al Liceului Teoretic Negreşti-Oaş până în clasa a VIII-a, iar acum este elev în clasa a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
    Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, i-a transmis felicitări olimpicului negreştean şi promisiunea de a-l susţine pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Matematică din Columbia. “Îl felicit public pe Andrei pentru deosebita performanţă şi îl asigur că va avea tot timpul sprijinul meu şi al Consiliului Local Negreşti-Oaş. Este un motiv de mândrie pentru noi toţi şi o dovadă că învăţământul negreştean este unul de elită. Le mulţumesc cu această ocazie şi dascălilor care şi-au adus aportul la performanţele lui Andrei”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.
    Elevii români au câştigat 4 medalii de aur şi două de argint la Balcaniada de Matematică care s-a desfăşurat anul acesta în Cipru în perioada 25 iunie-2 iulie. Elevii care au obţinut medalii sunt: Aur: Marius Bocanu (din Piteşti), Andrei Bud (din Negreşti Oaş), Simona Diaconu (Bucureşti- Liceul Internaţional de Informatică ), Omer Cerrahoglu (Colegiul Naţional Vasile Lucaciu, Baia Mare); Argint: Ştefan Spătaru (Alexandria), Paul Musca (originar din Iaşi, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
    Potrivit unui comunicat al Societăţii Române de Matematică, în clasamentul neoficial pe medalii România este pe primul loc, la mare distanţă de celelalte ţări participante. La Balcaniada de Matematică au participat 11 ţări din Balcani şi opt ţări invitate, printre care Italia şi Marea Britanie.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE