17 June 2018

Ochelari de soare şi autobronzante confiscate de Protecţia Consumatorului

Filed under: Locale |

ochelari
Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare au efectuat, în perioada 1 – 12 iulie, o serie de acţiuni de control în cadrul cărora s-a urmărit respectarea prevederilor legale privind comercializarea ochelarilor de soare şi a produselor cosmetice de protecţie solară şi a autobronzantelor. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 38.000 de lei şi au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 3.000 de lei.

În cazul respectării prevederilor legale cu privire la comercializarea ochelarilor de soare, Protecţia Consumatorului a verificat 6 agenţi economici de pe raza judeţului Satu Mare care au acest obiect de activitate. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 20.000 de lei, fiind oprite temporar de la comercializare 45 de perechi de ochelari de soare în valoare totală de 2.700 de lei. Principalele deficienţe constatate au fost lipsa informaţiilor de pe etichete privind denumirea şi adresa producătorilor, precum şi instrucţiunile de întreţinere şi curăţare, stabilite de către producător, cât şi lipsa traducerii în limba română a elementelor de identificare şi caracterizare a acestora. De asemenea, preţurile nu erau afişate într-un loc vizibil şi uşor de citit.
În ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice de protecţie solară (“pentru băi de soare” sau “pentru plajă”) şi a autobronzantelor (“pentru bronzare fără soare” sau “sunless”), au fost verificaţi şapte operatori economici care comercializează astfel de produse în judeţ. În cazul a două firme cu salon de bronzare, care aveau şi calitatea de importatori a produselor de bronzare în solar, s-a constatat că pe eticheta cu traducerea informaţiilor în limba română nu erau trecute şi sediul sau adresa persoanei responsabile pentru introducerea pe piaţa Uniunii Europene a acestor produse cosmetice, în timp ce la alţi doi operatori economici s-a constatat lipsa informaţiilor privind modul de utilizare a produselor cosmetice de bronzare. De asemenea, la unul dintre operatorii economici verificaţi s-a constatat lipsa precauţiilor speciale la utilizarea produselor cosmetice autobronzante precum şi lipsa indicaţiei loturilor. Din cauza acestor deficienţe, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 18.000 de lei şi au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 1.301 lei.

Florin Dura

One Response to Ochelari de soare şi autobronzante confiscate de Protecţia Consumatorului

 1. Great goods frokm you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too fantastic.

  I really lke what you’ve acquired here, really like what you’re stating annd
  the way in which you say it. You make it enjoyable andd you still care
  for to keep it wise. I cant wait to read much more from you.
  This is really a terrific web site.

  my webpage Andrews-Automation

  Andrews-Automation
  27 October 2014 at 05:01
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *