More

    Ovidiu Silaghi, favorit la funcţia de ministru al Transporturilor

    sisi

    Premierul Victor Ponta a preluat luni mandatul de ministru interimar al Transporturilor, după plecarea lui Relu Fenechiu din Guvern, principalul favorit pentru preluarea acestui portofoliu fiind sătmăreanul Ovidiu Silaghi. Premierul Ponta a declarat, luni, că, din informaţiile sale, Silaghi a fost achitat în primă instanţă în procesul cu ANI, el arătând că nu ştie dacă recursul formulat de ANI este un impediment în numirea acestuia ca ministru al Transporturilor şi că se va discuta acest lucru.
    Solicitat să comenteze faptul că ANI a făcut recurs în procesul pe care l-a deschis împotriva lui Silaghi, termenul fiind fixat pentru aprilie 2014, şi întrebat dacă acest fapt poate constitui un impediment pentru numirea sa la Ministerul Transporturilor, în cazul în care PNL îl va propune, Ponta a răspuns: “Nu ştiu, o să discutăm. Eu ştiu că a fost achitat în primă instanţă”.
    Surse din cadrul partidului au afirmat că propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor este sătmăreanul Ovidiu Silaghi. BPN al PNL se va reuni azi, începând cu ora 12.00, la Camera Deputaţilor, pentru a face nominalizarea la Ministerul Transporturilor.
    Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor să aibă loc “zilele astea”, el precizând că a avut pe această temă o convorbire telefonică cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL. “Sper zilele astea să fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu – am discutat la telefon, nu este în ţară. Mai departe, când avem o decizie a PNL, eu trebuie să-i propun preşedintelui numirea în funcţie”, a spus Ponta.
    Sătmăreanul Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus azi de PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit luni la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta aflându-se însă la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a prelua mandatul interimar de ministru.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE