22 April 2018

Pericol pentru siguranţa naţională

Filed under: Anchete&Reportaje |

valer-marian

Prin activitatea sa parlamentară, senatorul independent Marian Valer a devenit un adevărat pericol pentru siguranţa naţională. Atacurile şi acuzele de corupţie lansate la adresa mai tuturor instituţiilor statului român pot induce oricând o stare de insecuritate în rândul cetăţenilor acestei ţări. Dacă numai 1% din acuzaţiile de corupţie lansate de numitul Marian Valer, în calitate de senator al României şi nu de simplu cetăţean, ar fi adevărate, ţara noastră ar fi fost exclusă imediat din Uniunea Europeană. Spre norocul tuturor românilor, acuzaţiile incendiare lansate de ditamai senatorul României nu s-au confirmat niciodată. Întrucât organele statului n-au reacţionat, fiind probabil intimidate de ieşirile senatorului independent, acesta a început să ameninţe chiar şi cei mai importanţi oameni din stat, precum preşedintele Băsescu şi premierul Victor Ponta. Autorităţile competente n-au reacţionat nici atunci când senatorul Marian a anunţat cu mare tam-tam că va înfiinţa o organizaţie paramilitară, denumită Mişcarea Social Naţională. Noroc că excluderea sa din PSD şi marginalizarea sa pe plan politic la obligat să abandoneze acest proiect.

Senatorul Marian a călcat în picioare Legea siguranţei naţionale
Potrivit Legii nr.51/1991 privind siguranţa naţională a României, “prin siguranţa naţională a României se înţelege starea de legalitate, de echilibru şi de stabilitate socială, economică şi politică necesară existenţei şi dezvoltării statului naţional român, ca stat suveran, unitar, independent şi indivizibil, menţinerii ordinii de drept, precum şi climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor, potrivit principiilor şi normelor democratice statornicite prin Constituţie”. Atacurile continue ale senatorului independent Marian Valer, caracterizate de lansarea constantă de acuzaţii de corupţie la adresa instituţiilor fundamentale ale statului, au fost de natură a induce o stare de neîncredere a populaţiei în aceste instituţii, afectând starea de stabilitate socială. Oricare român ar fi luat de bune acuzaţiile “incendiare” ale lui Marian Valer ar fi avut impresia că trăieşte în Afganistan, Coreea de Nord sau Somalia, considerate cele mai corupte ţări din lume.

Acţiunile violente cu care a ameninţat cei mai importanţi oameni din stat, cum ar fi înfiinţarea unei miliţii populare, care să facă singură dreptate în ţară, a unor gărzi naţionale în faţa cărora aceşti înalţi demnitari ar trebui să dea seamă constituie o ameninţare la adresa siguranţei naţionale. Potrivit prevederilor legale, “acţiunile armate sau orice alte acţiuni violente care urmăresc slăbirea puterii de stat”, dar şi “subminarea, sabotajul sau orice alte acţiuni care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării” constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale.

Un alt proiect anunţat cu mare pompă de senatorul Marian Valer, constituirea Mişcării Sociale Naţionale, o organizaţie paramilitară a cărei denumire aminteşte de numele partidului care l-a propulsat pe Adolf Hitler la putere, Partidul Naţional Socialist, constituie un alt atac la adresa siguranţei naţionale. “Iniţierea, organizarea, săvârşirea sau sprijinirea în orice mod a acţiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, fascistă, legionară sau de orice altă natură, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste care pot pune în pericol sub orice formă unitatea şi integritatea teritorială a României, precum şi incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept”, constituie o încălcare a Legii nr.51/1991 privind siguranţa naţională a României.

Ameninţări la adresa conducerii statului
Senatorul Marian a proferat ameninţări la adresa celor mai importanţi oameni de stat. De exemplu, senatorul Marian l-a ameninţat pe preşedintele Băsescu că va înfiinţa o miliţiei populară, cu ajutorul căreia va face dreptate în România. “În cazul în care nu veţi răspunde şi o veţi numi pe Laura Codruţa Kovesi procuror şef al DNA, apreciem că, în calitate de cetăţeni, suntem în legitimă apărare pentru a organiza o miliţie (poteră) populară şi a face dreptate. Până la capăt!”, scrie în scrisoarea deschisă a senatorului Marian, adresată “cetăţeanului Băsescu” în 1 aprilie 2013. Din păcate, nu este vorba de o simplă glumă.

Într-o altă scrisoare deschisă adresată liderului grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, numitul Marian Valer l-a ameninţat şi pe premierul Victor Ponta. “Mai curând de cât crede, Ponta va trebui să dea seama în faţa gărzilor naţionale autentice în rândurile cărora a fost declarat deja proscris”, scria Marian Valer în scrisoarea dată publicităţii în 20 aprilie 2013.

Cerând revocarea lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al ANI, senatorul independent Marian Valer a ameninţat din nou cu acţiuni de stradă. “Dacă instituţiile judiciare ale statului nu vor face demersurile necesare, unica şi ultima soluţie este organizarea de acţiuni de protest în faţa sediilor ANI, DNA, Parchetului General şi Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată într-o declaraţie politică a numitului Marian Valer din 28 ianuarie 2013.

Corupţie în fiecare instituţie
Prin numeroasele sale interpelări şi declaraţii politice, senatorul Marian Valer a atacat aproape toate instituţiile importante din ţară, care asigură funcţionarea Statului Român. În primul rând, senatorul Marian a atacat majoritatea instituţiilor care asigură respectarea ordinii publice. În activitatea sa parlamentară, acesta a atacat cu îndârjire Poliţia, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, acuzând reprezentanţii acestor instituţii de cele mai incredibile acte de corupţie. Nu au întârziat să apară nici acuzaţiile la adresa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Apoi a început războiul său propriu cu toate serviciile secrete existente în România. Fără niciun discernământ şi intoxicat în permanenţă de consilierul său personal Ovidiu Ohanesian, mare amator al teoriei conspiraţiei, senatorul Marian a atacat şefi şi lucrători ai Serviciului Român de Informaţii (SRI), ai Serviciului de Informaţii Externe (SIE), ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), ai Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), aruncând în stânga şi-n dreapta cu acuzaţii de poliţie politică şi de corupţie. Nu au scăpat de aceleaşi acuzaţii mai mult sau mai puţin întemeiate nici foşti şefi ai Armatei Române. Celălalt fost consilier al senatorului Marian, locotenentul (r) Alexandru Gheorghe, a contribuit din plin la aceste atacuri împotriva Armatei, cel mai important pilon al Statului Român.

Justiţia, tocată mărunt de tot
Continuându-şi războiul absurd cu toate instituţiile statului, senatorul independent Marian Valer a luat în colimator şi Justiţia. Dovadă stau numeroasele sale interpelări şi declaraţii politice formulate împotriva unor şefi şi procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ai Parchetului General, respectiv împotriva unor reprezentanţi ai Curţii Constituţionale şi ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Senatorul independent Marian Valer şi-a continuat cruciada împotriva instituţiilor statului. A atacat Agenţia Naţională de Integritate, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Finanţelor Publice.

Acuzaţiile de corupţie au curs şi în judeţul Satu Mare
La nivelul judeţului Satu Mare, instituţiile ale căror reprezentanţi nu au fost atacate de senatorul indepen dent sunt extrem de puţine. Acesta a lansat acuzaţii de corupţie şi de încălcare a legii inclusiv la adresa conducerilor Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi Primăriei municipiului Satu Mare,toate aceste acuzatii s-au dovedit a fi false si nefondate.Furia senatorului Marian s-a extins şi asupra unor consilieri judeţeni, primari şi consilieri locali.

Numitul Marian Valer a ameninţat de mai multe ori cu organizarea unor mitinguri de protest, mai mult sau mai puţin autorizate, de natură a perturba liniştea şi ordinea publică. La protestele din luna ianuarie 2012, în cadrul cărora, dotat cu portavoce şi costumat asemenea lui Che Guevara, a instigat la acte de violenţă, dând foc unor marionete având pozele preşedintelui Traian Băsescu şi a fostului ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, nu au fost încă uitate de sătmăreni.

Mişcare de inspiraţie nazistă
În urmă cu circa trei luni, senatorul independent Marian Valer a anunţat cu mare tam-tam că îşi va lansa o mişcare civică numită Mişcarea Socială Naţională. Acesta visa ca din viitoarea Mişcare Socială Naţională să facă parte prieteni şi simpatizanţi din judeţul Satu Mare, provenind din Ţara Oaşului, din zona Codrului, din satele de moţi şi de maramureşeni de la frontiera cu Ungaria, precum şi reprezentanţi ai românilor din Transcarpatia, cărora le-a şi comandat 30 de uniforme militare. Cu această mişcare paramilitară, senatorul Marian Valer, autointitulat mare lunetist, a dat din nou frâu liber pornirilor sale naţionaliste. De-a dreptul revoltător este faptul că denumirea mişcării sale aminteşte de numele partidului care l-a propulsat pe Adolf Hitler la putere, Partidul Naţional Socialist. Ororile pe care le-au comis naziştii lui Hitler sunt cunoscute în întreaga lume şi nu mai au nevoie de niciun comentariu.
Un alt model din care s-a inspirat Marian Valer este cel al Gărzii Maghiare, înfiinţată în ţara vecină de partidul extremist Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai bună). În 25 august 2007, Jobbik a oficiat o ceremonie în care a înfiinţat organizaţia paramilitară Garda Maghiară. Din cauza discursului şovin, a defilărilor provocatoare şi a agresiunilor îndreptate împotriva minorităţii romilor, Garda Maghiară a fost scoasă în afara legii în decembrie 2008.

Spre norocul sătmărenilor şi al tuturor românilor, rămas fără surse de finanţare, senatorul independent Marian Valer a devenit prea ocupat cu propria supravieţuire pentru a se mai ocupa de înfiinţarea Mişcării Sociale Naţionale.

Alex Ohaha

9 Responses to Pericol pentru siguranţa naţională

 1. Cetateanul numit azi FASCIST nu de azi este asa cum este. De 20 de ani lupta cu ajutorul unor grupuri de fascisti existente in judetul Satu Mare nu fac altceva decat sa demonstreze superioritatea marelui popor roman ,comparativ cu maghiarii ,tiganii etc. Nu actioneaza singur. Verificati afisele URIASE electorale si imediat veti afla cine face parte din GRUPAREA domniei sale. Cu stima ,succes in cautarea fascistilor .

  Napoleon
  9 iulie 2013 at 08:51
  Răspunde

 2. Titlul corect este ,,Pericol pentru -CEI CARE ATENTEAZA LA-siguranţa naţională

  Dan.C
  9 iulie 2013 at 13:31
  Răspunde

 3. Nu stiu pana cand mai poate omul asta cica senator sa isi faca de cap, ar trebui arestat bagat in zdub ca nui intreg la cap.

  karcsi
  9 iulie 2013 at 14:14
  Răspunde

 4. Aceast individ reprezinta o rusine a societatii si ar trebui exclus din viata publica. Este o rusine faptul ca judetul Satu Mare este reprezentat in Parlament de o astfel de 'persoana". Domnul Senator reprezinta o piedica in dezvoltarea acestui judet. RUSINE sa va fie domnule Senator.

  Ionel de la Dabaca
  9 iulie 2013 at 14:14
  Răspunde

 5. escrocul asta de valer urla ca sa nu vada lumea ce un gunoi este . ii place hotul sa strige hoti!la puscarie pentru ca faptele relatate de voi sunt grave ar trebuisa il spanzuram in centru orasului.sau sa il bage la puscarie cineva

  gicu
  9 iulie 2013 at 14:21
  Răspunde

 6. nu am cuvinte textul spune totul iar fetele celor trei sunt clare pascarie scrie pe senator

  valer alexandru oha
  9 iulie 2013 at 14:29
  Răspunde

 7. Doamne fereste-ne d asa oameni ..batjocora totala fata de cetatenii, noi care ii platim scaunul caldut de la senat: "AFARA CU EL! nu mai reprezinta pe nimeni, nu mai ar ce cauta acolo …AFARA!

  Domnu cu mila..
  9 iulie 2013 at 14:34
  Răspunde

 8. era si cazul sa vada cineva aceste aspecte, desi cam terziu GNV pana acum ce ati facut,dar asa macar speram ca cei de la capitala sa aiba un fir pentru a incepe urmarirea penala si inchiderea castorului(na sa va fac pe plac sa imi treaca commentul).apoi cativa cetatenii cu ura fata de procurorul comunist vom sarbatori in centrul orasului.traiasca Romania

  victorie
  9 iulie 2013 at 14:36
  Răspunde

 9. acest individ care face de rusine satmarul ar trebui sa dispara din viata publica. din pacate, marele senator nu are nicio demnitate sa-si dea demisia din Senat. atunci, asteptam organele statului ca sa-si faca datoria, iar senatorul satmarean sa ramana fara functie in Parlament. si poate sa-si gaseasca un loc la mititica.

  fluffy
  9 iulie 2013 at 14:46
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *